Data publicării:

Bulgaria ar putea rămâne fără comisar european până la alegerile europene de anul viitor

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bulgaria ar putea rămâne fără comisar european până la alegerile europene de anul viitor. Sursa foto: freepik.com
Bulgaria ar putea rămâne fără comisar european până la alegerile europene de anul viitor. Sursa foto: freepik.com
Bulgaria ar putea rămâne fără comisar european până la alegerile pentru Parlamentul European din 2024.

Comisarul european pentru inovare, Maria Gabriel, a demisionat din funcţie, după ce coaliţia GERB-SDS a nominalizat-o ca premier al Bulgariei, informează publicaţia "Politico", citată de Rador.

La Bruxelles, continuă zvonurile potrivit cărora europarlamentarul bulgar Eva Maydell (GERB/PPE) ar putea prelua postul rămas vacant în urma demisiei lui Gabriel. Eva Maydell se bucură de o reputaţie bună în cercurile europene.

În afară de aceasta, este femeie, iar preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transformat egalitatea de gen în piatra de temelie a conducerii sale. Eva Maydell a subliniat într-o postare pe Facebook că discuţia privind preluarea funcţiei de comisar european pentru inovare "este prematură, în mare măsură inadecvată, şi nu doresc să mă angajez în aceasta". 

 

Citește și. Spania sprijină aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen

 

Ambasadorul Spaniei la Sofia, Alejandro Polanco Mata, a confirmat sprijinul ferm al ţării sale pentru aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen, informează Ministerul bulgar al Afacerilor Externe pe site-ul său.

Ministrul interimar de externe, Ivan Kondov, l-a primit pe diplomatul spaniol la Ministerul Afacerilor Externe. În cursul discuţiilor, au fost subliniate relaţiile tradiţionale bune dintre cele două ţări, ministrul Kondov felicitând partea spaniolă pentru viitoarea preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului 2023 şi exprimându-şi încrederea în succesul acesteia. Cei doi au discutat şi despre relaţiile pe axa Sofia-Skopje şi despre problemele cetăţenilor cu identitate bulgară din Republica Macedonia de Nord.

Discuţia s-a concentrat pe cooperarea bulgaro-spaniolă în domenii de interes comun precum economia, energia, comerţul, turismul, educaţia. La mijlocul lunii aprilie, în cadrul unei întrevederi între ministrul adjunct al afacerilor externe din Bulgaria, Velislava Petrova, şi secretarul de stat spaniol pentru UE în cadrul MAE spaniol, Pascual Ignacio Navarro Ríos, a fost subliniat că Spania, care va prelua preşedinţia Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2023, susţine admiterea Bulgariei în Schengen şi va continua dialogul în această direcţie, conform Rador. 

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel