Bulgaria anunță noi măsuri de RELAXARE. Masca de protecție NU va mai fi obligatorie în unele spații închise
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 10 iun, 13:39
WhatsApp
Bulgaria anunță noi măsuri de relaxare / Foto: Pixabay
Bulgaria anunță noi măsuri de relaxare.

Bulgaria intenţionează să elimine obligativitatea măştii sanitare în sălile de fitness, saloanele de cosmetică, micile magazine şi birourile unde toţi angajaţii au fost vaccinaţi anti-COVID-19, în contextul scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus, a anunţat Aleksandr Zlatanov, adjunct al ministrului sănătăţii bulgar, informează  Agerpres, citând Reuters.

Constatăm o scădere a noilor infecţii şi dat fiind valul de căldură din această vară intenţionăm să luăm măsuri pentru a relaxa purtarea măştii în unele spaţii închise, a declarat Zlatanov într-o conferinţă de presă.

Angajaţii din micile restaurante şi cafenele vor putea lucra fără a purta mască sanitară în cazul în care sunt vaccinaţi complet împotriva COVID-19.

VEZI ȘI: Bulgarii vor să îî atragă pe români cu reduceri de până la 50%

Unde rămâne obligatorie masca de protecțiePurtarea măştilor sanitare va rămâne obligatorie în marile magazine, în clădirile administrative de mari dimensiuni şi în transportul public.

După vârful din aprilie al celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, Bulgaria a înregistrat o scădere semnificativă a numărului noilor cazuri. Joi au fost raportate doar 131 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Bulgaria, cea mai scăzută rată de vaccinare din UEŢara are cea mai redusă rată de vaccinare din Uniunea Europeană, cu numai 665.000 persoane vaccinate din populaţia de 7 milioane. Guvernul interimar de la Sofia a deschis unităţi speciale de vaccinare în parcuri pentru a facilita accesul oamenilor la vaccinurile anti-COVID-19.

De la începutul pandemiei, Bulgaria a raportat un total de 419.990 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, printre care 17.872 cazuri fatale. Cetățenii români nu trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ la virusul SARS-CoV-2, un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau un document care să ateste că s-au vindecat de boală, se precizează într-un ordin emis de ministrul sănătăţii, Stoicio Kaţarov, transmite BTA pe 27 mai, citând un comunicat al ministerului de resort.

G Ad:

VEZI ȘI: Turiștii români pot intra liber în Bulgaria, fără un document legat de COVID-19

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro