Data actualizării:
Data publicării:

Bulearcă Adrian Antonio, trimis în judecată de DNA

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Bulearcă ar fi primit mită în parcarea unui supermarket
Bulearcă ar fi primit mită în parcarea unui supermarket
Inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, angajat la Penitenciarul Spital București Rahova, a fost trimis în judecată pentru luare de mită, transmite Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit unui comunicat, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i da sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.

12.000 euro, trei telefoane și un plic cu substanță albă, primite mită

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel