Bulai: Voi vota o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Iulian Bulai a spus că va vota o moțiune de cenzură.

Iulian Bulai a spus că va vota o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Florin Cîţu trebuie să plece.

Este impardonabil gestul de remaniere a lui Stelian Ion. Lupta anticorupție este sabotată din guvern. PNDL nu trebuie avizat.

Voi vota o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu!“, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

LIVE TEXT -  Se rupe Guvernul? UPDATE 27: Barna, după ce Stelian Ion a fost demis: Florin Cîțu trebuie să plece!

Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, susținând că se opune reformelor

„Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Premierul a spus că a informat liderii coaliției despre această demitere. „Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie. (...) Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României”, a adăugat Cîțu.

Dan Barna, prima reacție

Dan Barna a reacționat pe Facebook: „Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cițu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece.”

Demiterea lui Stelian Ion a fost comentată și de Ungureanu la Antena 3: „Absolut ridicol spectacolul făcut de domnul Cîțu, doar pentru a îndeplini un vis. Visul domnului Cîțu e să-l îndepărteze pe domnul Orban. (...) Eu sper din toată inima că la vârful partidului nostru va fi o ieșire logică. Noi nu mai putem guverna împreună cu PNL. Este cât se poate de clar că singurul lor scop este să aibă puterea. Este opțiunea mea logică, în condițiile în care nu se respectă niciun principiu fundamental“, a precizat Emanuel Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel