Data publicării:

Bulai (USR PLUS): Domnule Cîțu, facem reforme și investiții pe bune sau ne jucăm de-a guvernarea?

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Iulian Bulai (USR PLUS) critică programul de investiţii anunţat de către premierul Florin Cîţu.

"Voi ce ați face cu 10 miliarde de €?PNL vrea să îi spargă în mii de bucăți pentru a câștiga simpatie în campania internă. Fără miza unui mare proiect de țară. Fix cum a făcut PSD până acum. Fără spitale moderne și fără autostrăzi și căi ferate pentru secolul XXI.

Ce se poate face 10 mld €?

De exemplu: Autostrada A8 - Tg Mureș - Tg Neamț - Pașcani - Iași - Ungheni plus pod peste Prut. Mordernă și eco. Din banii noștri. A8 și A7. Șimai rămân bani. Iată costuri aproximative pe A8:

1 Tg Mures-Tg Neamt: sectorul montan conform SF ar fi undeva la 5 mild euro la un cost aproximativ de 25 mil euro per km.

2) Ungheni-Iasi-Tg. Neamt undeva la 1,1 mild euro conform estimare MPGT. Valoarea reala o vom sti in 2022 cand avem SF finalizat

3) pod Ungheni conform estimare MPGT - 60 mil euro. Valoarea reala dupa ce avem SF finalizat + Acord de Mediu.

In concluzie A8 - 5 mld euro+1,1 mld euro+0,06 mld euro = aprox 6,16 mld euro. Costuri aproximative pe A7: 3,5 mld euroTotal costuri A8 + A7 = mai puțin de 10 mld €.PNL nu vrea să gândească macro nici atunci când poate și este factor de decizie.

PNL vrea investiții macro doar când e în opoziție. Când e la putere are memorie scurtă și se comportă ca PSD la nivel de investiții strategice macro. Adică dă șpagă pentru clientela de partid. Domnule Cîțu facem reforme șiinvestiții pe bune sau ne jucăm de-a guvernarea? Eu vă invit să investim masiv în autostrăzile Moldovei. Să scriem istorie împreună. Aștept răspunsul dumneavoastră!", transmite parlamentarul USR PLUS Iulian Bulai pe Facebook. 

Ce prevede programul de investiţii "Anghel Saligny"

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în consultare publică Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".

"Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei are pregătit un proiect act normativ, în urma analizei efectuată în ultima perioadă, pentru aprobarea unui program de naţional investiţii pe care noi dorim să îl denumim după renumitul inginer român Anghel Saligny. Un program naţional de investiţii 'Anghel Saligny' cu o valoare propusă de 50 de miliarde de lei, care vizează domenii de interes local, investiţii la nivel local. Vorbim de sisteme de alimentare cu apă şi sisteme de canalizare în localităţile României, vorbim de drumuri de interes local şi judeţean şi vorbim de extinderea sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din ţară.

Este un proiect pe care îl avem pregătit şi care răspunde nevoii de dezvoltare a localităţilor şi a unităţilor administrativ teritoriale din România", a declarat Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel