Bulai și Vișan, scandal la Realitatea Plus! „Statuie ambulantă!” / „Fac tot ce îmi spui dacă îl suni pe Băsescu!”
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Bulai și Vișan
Bulai și Vișan
A fost scandal la Realitatea Plus, marți seară! Gelu Vișan și Iulian Bulai s-au contrat în direct.

„Dan Puric, spre deosebire de cei la USR, este trezitor de conștiință. Voi, cei de la USR, sunteți ucigași de conștiință. Dan Puric este trezitor de suflet românesc”, a zis Gelu Vișan. Apoi, politicianul i-a recomandat, lui Iulian Bulai, să citească mai multe cărți, printre care „Suflet românesc”, de Dan Puric și „KGB-ul la putere. Sistemul Putin”, de Thierry Wolton. De asemenea, Gelu Vișan a spus că Iulian Bulai trebuie să-i ceară scuze lui Dan Puric.

Schimbul de replici vine în contextul în care preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a calificat, luni, drept „penibil" anunţul privind declanşarea unei anchete interne la Teatrul Naţional din Bucureşti, deoarece directorul interimar şi un membru din Consiliul director erau în sală atunci când "materiale pro-Rusia şi pro-Putin" erau distribuite celor care asistau la „intervenţia" actorului Dan Puric.

În replică, Iulian Bulai a spus că Gelu Vișan ar trebui să-i dea un telefon lui Traian Băsescu, politicianul „în umbra căruia a crescut”.

„Fac tot ce mi-a spus Gelu Vișan dacă el astăzi îi dă un telefon lui Traian Băsescu, în umbra căruia a crescut și l-a făcut om mare politic vorbind... Să-i spună că-i pare rău că a crezut în el...”, a zis Iulian Bulai.

Gelu Vișan l-a întrerupt, astfel încât parlamentarul USR nu și-a putut duce fraza până la capăt și i-a spus: „Să-i dau un telefon lui Traian Băsescu care m-a crescut pe mine?! Păi eu am fost deputat de Dolj. Nu ți-e rușine? Obraznic ce ești! Nu ți-e rușine, statuie ambulantă, care umbli pe stradă? Îmi spui că m-a făcut Traian Băsescu mare pe mine...”.

Apoi, invitații au început să vorbească unii peste alții, astfel încât dialogul a devenit inteligibil. 

Jurnalista Alexandra Păcuraru a spus: „Nu e nicio rușine să fii statuie! E o muncă cinstită!”

În urmă cu vreo 13 ani, Iulian Bulai, deputat al Uniunii Salvați România, făcea pe statuia vie în orașul Oslo. Pe siteul Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian, este arhivat un material de acum mai bine de un deceniu, în care reputatul USR-ist Iulian Bulai e surprins în plină acțiune culturală de imitat statui, Henrik Ibsen, în cazul său.

VEZI ȘI: Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a calificat, luni, drept „penibil" anunţul privind declanşarea unei anchete interne la Teatrul Naţional din Bucureşti, deoarece directorul interimar şi un membru din Consiliul director erau în sală atunci când "materiale pro-Rusia şi pro-Putin" erau distribuite celor care asistau la "intervenţia" actorului Dan Puric.

„Este o reacţie halucinantă, incredibilă, neserioasă şi care este contrazisă de dovezi şi anume fotografii cu domnul Mircea Rusu în sală şi materialul de propagandă distribuit şi citit de către spectatori. (...) O instituţie a statului român a pus la dispoziţie propagandei pro-Putin, pro-Kremlin infrastructura necesară, cu tot ce implică acest lucru", a declarat deputatul USR, la Parlament.

El a adăugat că, în situaţia în care ministrul Culturii nu îl demite "rapid" pe directorul interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, Mircea Rusu, parlamentarii USR vor depune marţi o moţiune simplă la adresa acestuia.

„Mesajul USR de astăzi este foarte clar: ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, trebuie fie să-l demită rapid pe directorul interimar al TNB, domnul Mircea Rusu, fie să accepte că, începând cu ziua de mâine, vom depune o moţiune simplă prin care cerem Parlamentului să retragă sprjinul ministrului Culturii. Este inacceptabil ca prima instituţie culturală din Romania, din Bucureşti, Teatrul Naţional Bucureşti, să fie spaţiul în care propaganda pro-Kremlin, pro-Putin are loc în mod constant în ultimele săptămâni, culminând cu un eveniment în ziua de ieri, Ziua Mondială a Teatrului, unde un personaj care a făcut propagandă pro-Rusia, pro-Putin în ultimii 10 ani şi anti-UE, anti-NATO, anti-valori europene a folosit scena TNB pentru a emite asemenea mesaje", a transmis Iulian Bulai.

Potrivit acestuia, în sala de spectacol au fost distribuite materiale de propagandă împotriva UE, împotriva NATO, împotriva valorilor la care aderă România, precum şi pro-Putin, pro-Kremlin.

„Această propagandă din partea unei instituţii subordonate Ministerului Culturii trebuie să înceteze. Fie ministrul Romaşcanu acţionează astăzi prin a-l demite pe directorul interimar, Mircea Rusu, fie noi vom depune moţiune mâine împotriva ministrului Romaşcanu care nu acţionează cu fermitate", a precizat Iulian Bulai.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat că a trimis Corpul de control la Teatrul Naţional Bucureşti pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc distribuirea neautorizată a unei publicaţii la un spectacol al actorului Dan Puric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel