Bulai și Eminescu. Vâlcu: Ce ar fi făcut poetul dacă era contemporan cu parlamentarul USR
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Iulian Bulai, mesaj pentru Mihai Eminescu de 15 ianuarie
Iulian Bulai, mesaj pentru Mihai Eminescu de 15 ianuarie
Jurnalistul Val Vâlcu, analistul politic Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă au discutat mesajul lui Iulian Bulai de 15 ianuarie pentru Mihai Eminescu, intrând apoi mai adânc în subiectul USR-PLUS.

„M-am pregătit în timp ce vă așteptam, apropo de USR. Vreau să vă citesc postarea lui Iulian Bulai de astăzi, de ziua lui Eminescu. «Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru Fără penali în funcții publice, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desființat Inspectoratele școlare pe care le știa bine, ar fi vrut să construim mai repede A8 pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena, ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA. La mulți ani, Mihai», îi spune prietenul lui, Bulai”, a transmis Gușă în emisiunea „Deferiți mass-media” de la DC NEWS.

Eminescu și l-ar fi tatuat pe Bulai dacă erau contemporani

„Dacă marele om de cultură, Bulai, ar fi fost contemporan cu Eminescu sau dacă Eminescu mai trăia astăzi, poetul probabil își tatua aceste cuvinte. Acest Bulai a avut primul său job, în cartea de muncă, de parlamentar. A făcut două masterate, bun, și a lucrat ca traducător câteva ore. Ca orice translator, a avut plata cu ora. În cartea de muncă figurează primul său serviciu drept parlamentar, ca mulți alții din USR. Gândiți-vă că au avut de ales dinte profesorul Vlad Alexandrescu, om cu operă, cărți, și Bulai, omul care îi dă voie lui Eminescu să-i mulțumească”, a comentat Val Vâlcu.

Bogdan Chirieac devine tot mai „useristo-plusist”

„Pe de altă parte, eu vă contrazic, devin pe zi ce trece tot mai useristo-plusist, și vă spun următorul lucru. Da, primul său loc de muncă este în Parlamentul României, au mai fost și alții în această situație, am văzut că mulți nu au liceul terminat și s-au ales primari, tot de la USR. Dar vă spun așa: poporul muncitor i-a ales. Ca să candidezi și să fii ales nu trebuie să ai facultate, nici măcar liceul, nici loc de muncă, poți să fii șomer și să te aleagă. Asta-i democrația. Oamenii sunt aleși în partea asta. Dacă sunt aleși, au niște oameni în urma lor”, a reacționat Bogdan Chirieac.

Ipoteza lui Val Vâlcu despre planul lui Klaus Iohannis pentru USR-PLUS

„Sunt aleși de 15% din 25%, dar eu am altă ipoteză despre strategia lui Klaus Iohannis. Părerea mea e că i-a adus la guvernare (pe USR-PLUS, n.r.) ca să-i facă de râs. Utopia nu poate fi combătută cu argumente raționale, doar trăirea realității spulberă utopia. Ei nu sunt nici neomarxiști sau altceva, sunt populiști, e populism pur și simplu. Ori, în astfel de situații grele, populismul prinde bine. Nu poți să-l dezumfli decât dacă i-o dai omului în mână să guste din ea. Și cu comunismul a fost la fel, marxiștii dominau universitățile occidentale până s-a prăbușit URSS-ul”, a conchis jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel