Bulai, despre visul președinților din România: Toți s-au jinduit la Boris Elțîn, cel care l-a creat pe Putin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre marele vis pe care fiecare dintre președinții României, de-a lungul timpului, l-a avut.

"Să pui președinte în România nu e așa de simplu”, a spus Alfred Bulai, în timpul emisiunii "Nod în papură” de la DC NEWS, în contextul în care președintele Klaus Iohannis se aproprie de finalul mandatului.

Inclusiv Constantinescu a încercat

"Toți au visat, inclusiv Emil Constantinescu a visat chestia asta – toți s-au jinduit la Boris Elțîn. Elțîn l-a creat pe Vladimir Putin și l-a pus premier, după care a fost candidat la președinție. Adică lasă moștenitor, ceea ce în Rusia mergea pentru că domnul Putin venea de la KGB, nu era un dizident oarecare care a vorbit pe la radio. Hai să fim serioși, avea tot sistemul în mână, cu adevărat, mai mult decât Elțîn. Acolo a funcționat”, a transmis Bulai.

Cum îl promovase Constantinescu pe Isărescu

"A vrut să facă aceeași chestie Emil Constantinescu cu Mugur Isărescu. L-a pus premier pe ultima sută de metri, că va conduce spectaculos, calcă pe toată lumea în picioare și va avea super succes. Domnul Isărescu a intuit, prin experiența sa de viață, că e o aiureală să se lipească de CDR 2000, care era o epavă în acel moment. S-a dat independent, ăia se mândreau cu el, a fost bâlciul lumii

A mai fost și Stolojan pe același culoar cu el, a fost dezastru. A venit Vadim, i-a ras pe amândoi, a luat mai mult decât au luat împreună amândoi. Această ecuație au avut-o în minte toți, Băsescu, Iohannis: să las în locul meu pe cineva care să-mi garanteze și mie ceva, să am viață bună”, a adăugat sociologul.

Ajungi să crezi că serviciile te vor ajuta și după finalul mandatului

„Ori, din punctul acesta de vedere, e greșit să crezi că serviciile și toate structurile de putere care te-au ajutat pe tine, la modul propriu, (n.r., la președinție) te mai ajută. Nu te mai ajută fiindcă nu mai ești nimic. Nu e vorba despre o realitate ideologică, valorică, e doar o disciplină organizațională”, a conchis el.

VEZI ȘI: Cum era văzută România, în anii '70, în America. Bulai: Erau fascinați că avem bani. Credeau că noi suntem cu sare, cu pietricele.

VEZI ȘI: Cum s-a răzbunat Ceaușescu pe ruși. Românii se uitau la filme americane, în timp ce în tot lagărul sovietic rulau filme rusești non-stop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel