Bujorii vor crește uriași și luxurianți: iată secretul grădinarilor pricepuți
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bujorii vor crește uriași și luxurianți, iată secretul grădinarilor pricepuți. Sursa foto: freepik.com
Bujorii vor crește uriași și luxurianți, iată secretul grădinarilor pricepuți. Sursa foto: freepik.com
Unele dintre cele mai frumoase flori pe care le puteți cultiva în grădină sunt bujorii.

Dar, din păcate, adesea, mugurii sunt foarte mici și, cu siguranță, nu vor crește flori mari și luxuriante. Dacă, la inspectarea tufișurilor, observați că mugurii se dezvoltă foarte lent, nu vă faceți griji, deoarece rezolvarea acestei probleme este foarte simplă.

Cel mai comun motiv pentru care mugurii se dezvoltă încet este că nu primesc suficientă nutriție, deoarece majoritatea nutrienților sunt absorbiți de tulpină și frunze.

Afidele nu vor mai ataca trandafirii sau tufele de coacăz: utilizează un insecticid natural și ieftin

Dacă tăiați cu atenție frunzele, toate substanțele nutritive vor fi direcționate doar către dezvoltarea florilor.

Când creșteți bujori, este important să vă amintiți regula: o tulpină - un mugur. Doar în acest caz, vor crește flori frumoase care vă vor încântă cu frumusețea lor pentru o lungă perioadă de timp.

Fertilizarea bujorilor se efectuează simultan cu udarea, iar dacă vremea a fost uscată în ziua acestei proceduri, toarnă 1-2 găleți de apă sub o tufă. Florile trebuie hrănite doar după ce toată umiditatea a fost absorbită.

Pentru aceasta, grădinarii folosesc un îngrășământ complex cu azot. Nu mai puțin utilă va fi hrănirea cu granule de Nitroammofoska: 1 lingură de agent și 1 linguriță de azotat de amoniu la 10 litri de apă.

Șapte plante periculoase care nu ar trebui ținute acasă. Ingerarea sucului lor aduce probleme grave de sănătate

De asemenea, puteți folosi materie organică. În acest caz, sursa de azot este înlocuită cu infuzie de gunoi de grajd, excremente de păsări și chiar iarbă. Indiferent de tipul de îngrășământ, solul trebuie acoperit cu humus, compost, paie sau turbă.

 

Vezi si: Clematita, una dintre cele mai frumoase flori din grădină. Iată cum trebuie îngrijită

 

Clematita este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai frumoase flori din grădină. Deși clematita este nepretențioasă, există câteva reguli de îngrijire. Așa veți putea obține o înflorire strălucitoare și luxuriantă a plantei. Clematita va fi împânzită cu flori frumoase. 

Prima regulă este tăierea anuală de primăvară. Inspectați liana și tăiați toți lăstarii rupți și uscați care nu au supraviețuit sezonului rece.

Zamioculcas, planta pe care trebuie să o ai în casă din mai multe motive. Descoperă care sunt acestea

Următoarea etapă este afânarea solului. După iarnă, solul este uscat și compactat, iar rădăcinile plantei au nevoie de oxigen. De asemenea, trebuie să îndepărtați toate buruienile.

Desigur, clematita, ca și alte plante din grădină, are nevoie de îngrășământ, mai ales primăvara. Acesta o va ajuta să se trezească și să câștige putere pentru o înflorire luxuriantă și lungă.

Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor

Clematitei nu-i place solul acid, așa că nu este recomandat să fie hrănită cu îngrășământ cu azot. Dacă solul este sol acid, este bine să hrăniți planta cu azotat de calciu conform instrucțiunilor. Dacă solul este neutru și alcalin, atunci se pot folosi îngrășăminte cu azot (nitrat de amoniu).

De asemenea, este bine să dați clematitei „lapte de var” - dizolvați 1 pahar (200-250 ml) de pulbere de dolomit în 10 litri de apă. Pentru 1 plantă aveți nevoie de 5 litri de astfel de îngrășământ.  

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel