Buicu, explicație referitoare la declarațile lui Teodorovici privind serviciile medicale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor,  Florin Buicu declară, pe Facebook, că ministrul Eugen Teodorovici s-a referit, în una dintre cele mai recente intervenţii ale sale, la pachetele suplimentare de servicii medicale.

Deputatul scrie că aduce precizări în acest sens, deoarece 'au apărut in spaţiul public interpretări incorecte ale declaraţiilor ministrului Teodorovici' 'La actualele pachete de servicii medicale asigurate de către statul roman prin FNUASS se pot adăugă alte pachete cu servicii suplimentare. Exemplu: pachet pentru servicii dentare suplimentare, pachet pentru servicii medicale cu confort sporit, pachete pentru acoperirea cheltuielilor cu contribuţia la medicamente, pachete pentru îngrijirea la bătrâneţe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, pachete pentru recuperare medicală cu confort sporit', afirmă Buicu. Potrivit parlamentarului, 'acesta este sensul corect al declaraţiilor ministrului Teodorovici, legate de beneficiul suplimentar al celor care plătesc mai mult decât actualele contribuţii la FNUASS'.

Abordarea lui Teodorovici, non-contabilă

România nu are sau nu mai are nevoie de o abordare contabilă, care este foarte nocivă, atunci când sunt gândite bugete pe zona de sănătate, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la o conferinţă pe teme medicale. În ceea ce priveşte diferenţierea tipurilor de asigurare, ministrul a spus că sunt 17 milioane de beneficiari şi peste 5 milioane de plătitori. 'Nu este corect faţă de dumneavoastră, în primul rând, faţă de dumneavoastră ca şi contribuabil, faţă de români. Se face un calcul normal, logic, eficient şi legal. Nu pot să înţeleg că avem 7-8 miliarde de euro pe an pe Casa de Sănătate, nu pot să înţeleg cum banii se duc în continuare, am dat exemplul diabetului, pe un tip de activităţi rudimentare, care nu aduc nimic în plus unui copil, sau unui părinte, să fie un copil injectat de 8 ori pe zi, iar un părinte să stea cu grija dacă îi doarme copilul şi nu ştie dacă se mai trezeşte, 3-4 copii mor......În funcţie de cât plăteşti CASS să ai mai multe variante: un prim pachet de bază, ai un alt venit la care îţi creşte CASS-ul şi implicit contribuţia mai mare atunci ai un al doilea pachet cu alt tip de servicii. Acesta este sistemul, cred, logic', a declarat Eugen Teodorovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel