Bugetul pentru programul ”Tomata”, suplimentat cu 18 milioane de lei. Sunt mai mulți beneficiari decât s-a estimat
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @aleksandarlittlew
FOTO: Freepik @aleksandarlittlew
Bugetul pentru Programul ”Tomata” va fi suplimentat cu 18 milioane de lei. Numărul beneficiarilor a fost cu 5.000 mai mare decât cel estimat la elaborarea actului normativ.

Bugetul programului ”Tomata” va fi suplimentat cu 18 milioane de lei, printr-o decizie ce va fi aprobată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Precizarea a fost făcută de ministrul Barbu în cadrul unui eveniment dedicat legumiculturii și identificării de soluții pentru dezvoltarea horticulturii în România, eveniment care a avut loc în Obârșia (județul Olt).

”Vă cer scuze pentru întârzierea la plată la Ciclul I pentru Programul Tomata. 

A fost o problemă pentru că atunci când a fost elaborat actul normativ a fost evaluat pentru pentru un număr de 17.000 de beneficiari.

În momentul de față au fost încheiate toate evaluările de către direcțiile agricole din teritoriu.

Numărul beneficiarilor a fost de aproape 22.000 și am luat decizia de a acorda întreaga sumă de 3.000 euro pe mia de metri pătrați.

Începând de săptămâna viitoare va fi aprobată, în Guvernul României, alocarea suplimentară de 18 milioane de euro pentru ciclul I și, bineînțeles, în aceeași hotărâre de guvern va da și ciclu II la legume în spații protejate”, a declarat ministrul Agriculturii Florin Barbu, scrie rador.

Acesta a mai spus că are în vedere demararea unui program amplu în principalele bazine legumicole din România, prin realizarea în următorii 3 ani a 15 centre de colectare legume și fructe.

Astfel, este prevăzut ca prin acest program să se acorde sprijin pentru echipamente de încălzit și combustibil necesar pentru a fi asigurată producția de legume pe tot parcursul anului.

Citește și: Mai mulţi bani pentru fermieri. Se pot accesa credite garantate de stat echivalente a De 5 ori subvenţia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel