Data actualizării:
Data publicării:

Bugetul pe 2020, prin angajare de răspundere. Orban: Dacă îl băgăm în Parlament, să ţinem cont de nişte factori

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a anunţat care sunt paşii de urmat pentru finalizarea proiectului de buget, dar şi dacă îşi va asuma sau  nu răspunderea în faţa Parlamentului. 

"Suntem pe 16 decembrie, dacă băgăm bugetul în Parlament nu ştiu când îl putem discuta, trebuie să ţinem cont de nişte factori. Săptămâna asta sunt parlamentarii la Bruxelles, probabil îşi fac campanie acolo. Apoi vine 23, când am putea discuta, că vine Crăciunul şi e presiune pe noi să facem punte pe 27, cu weekendul.

Şi ar mai fi doar pe 30 timp. Legea spune că Guvernul are obligaţia să bage bugetul în Parlament până la 15 noiembrie. Dacă am avea garanţii că oamenii au chef de dezbateri, l-am băga în Parlament. Dar acum, sincer, procentul e cam de 75-25 pe angajarea răspunderii", a declarat Ludovic Orban. 

Deficitul de peste 18 miliarde, decisiv pentru asumare 

"Avem un deficit estimat de peste 18 miliarde de lei. Dacă mergem pe varianta dezbaterii, majoritatea este fragilă. Am avut majoritate pentru investirea Guvernului, dar nu este o garanţie. Şi aşa trebuie să luăm măsuri pentru a restrânge cheltuielile nenecesare", a mai spus Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel