Bugetul Institutului "Prof. Dr. C. C. Iliescu" din Capitală a fost suplimentat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
inima_50882300
inima_50882300

Bugetul pentru noiembrie al Institutului pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" din Capitală a fost suplimentat vineri cu 1,9 milioane lei, astfel că unitatea va reuşi să asigure neîntrerupt asistenţa medicală de specialitate cel puţin până în primele şapte zile din decembrie.

"În acest fel, bugetul aprobat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru luna noiembrie este acoperit în totalitate conform mediei lunare pe anul 2011", a declarat managerul unităţii sanitare, conf. dr. Şerban Bubenek.

Suplimentarea vine după ce, miercuri, conducerea Institutul pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" a anunţat că activitatea unităţii medicale va fi întreruptă începând de luni, 7 noiembrie, pe motiv că ar fi terminat fondurile alocate pentru acest an.

"Această situaţie este cauzată de faptul că, în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănatate (CNAS), nu sunt prevăzute niciun fel de sume în bugetul lunilor noiembrie şi decembrie 2011, destinate achiziţionării de medicamente, materiale sanitare şi consumabile uzuale, reactivi, utilităţi. Spre exemplu, pentru luna noiembrie 2011 sunt prevăzute doar fonduri care acoperă cheltuielile cu salariile, iar pentru luna decembrie 2011 bugetul total aprobat al instituţiei este de 87 lei!", a precizat managerul unităţii sanitare, conf. dr. Şerban Bubenek.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel