Bugetul Iaşului, picat la vot în consiliul local. USR şi PNL nu s-au înţeles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Mihai Chirica
Facebook Mihai Chirica
USR-PLUS şi PNL nu s-au înţeles în ceea ce priveşte bugetul local al municipiului Iaşi, astfel că proiectul a picat la vot în consiliul local. 

Consilierii locali USR PLUS şi cei de la PSD nu au vrut să voteze, în şedinţa extraordinară de joi, proiectul de buget pentru anul în curs propus de primarul Mihai Chirica.

După o dezbatere în plenul Consiliului Local Municipal Iaşi de aproape opt ore pe amendamentele depuse de consilierii USR PLUS şi PSD, reprezentanţii celor două formaţiuni politice au refuzat să voteze bugetul pentru anul în curs în forma propusă de primarul liberal Mihai Chirica. Astfel, consilierii locali USR PLUS s-au abţinut de la vot, în timp ce consilierii locali PSD au preferat să iasă din sală în momentul votului.

Bugetul a fost votat de consilierii PNL şi PMP, însă bugetul trebuia să fie votat de 14 consilieri.

În urma alegerilor locale din 2020 niciun partid politic nu a reuşit să obţină majoritatea în plenul Consiliului Local. Cele mai multe dintre cele 27 de locuri au fost obţinute de PNL, cu 11 mandate de consilieri locali, USR PLUS deţine nouă mandate, PSD are cinci şi PMP două, scrie Agerpres. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel