Bugetul Bucureștiului, agreat de USR-PLUS și Nicușor Dan. Poate fi adoptat astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
foto Nicușor Dan Facebook
foto Nicușor Dan Facebook
Bugetul Municipiului București, respins în primă instanță de USR-PLUS din cauza veniturilor estimate prea mari, a fost acceptat și poate fi votat chiar astăzi.

Potrivit Digi 24, negocierile dintre Primarul General al Capitalei și liderii filialelor din București ale Partidului Național Liberal și Alianței USR-PLUS, care au durat mai bine de două zile, au dat roade. Bugetul are toate șansele să fie votat astăzi de către Consiliul General al Capitalei.

Reprezentanții primăriei atrăseseră atenția că cel mai mare oraș din țară riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu se votează bugetul până pe 7 mai. Din fericire, discuțiile au fost încheiate aseară, iar bugetul va fi votat.

Totuși, s-au făcut modificări la mărul discordiei dintre USR-PLUS și Nicușor Dan, mai precis veniturile nerealiste de 7 miliarde lei în 2021. Astfel, s-a ajuns la reducerea veniturilor estimate de la aproape 7 miliarde la aproximativ 5,8 miliarde de lei. Anii trecuți, veniturile nu au depășit borna de 4,4 miliarde lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel