Bugetul, ADOPTAT cu scandal. "Aoleu, ce prost ești!"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Parlamentarii au adoptat, miercuri seară,  textul legii bugetului de stat pe anul 2014 în cea mai mare parte în forma promovată de Guvern. În debutul dezbaterilor, au avut loc schimburi de replici dure. Parlamentarii din Opoziție și de la Putere s-au acuzat reciproc că sunt proști, penibili, mincinoși și că și-au cumpărat titluri universitare. 

Comisiile de Buget-Finanțe au adoptat doar două amendamente care au fost susţinute şi de reprezentanţii Guvernului, unul propus de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, iar cel de-al doilea de deputatul PSD Vasile Popeangă. Membrii celor două comisii de buget au adoptat 54 de articole ale textului legii bugetului de stat, iar la final au fost înregistrate 23 de voturi "pentru", 2 abţineri şi 5 voturi "împotrivă".

Seriozitatea necesară pentru adoptarea bugetului pentru anul 2014 a contrastat puternic cu scandalul dintre parlamentari. În schimburile de replici, ei au folosit termeni precum "preludiu" sau "perversă", scrie Mediafax.

Primul atac a fost al deputatei PDL Andreea Paul.

Andreea Paul: "nici pesediștii nu au visat vreodată un ministru de finanțe mai de stânga ca așa-numitul liberal Chițoiu".

Vasile Popeangă: "Ăsta-i preludiul".

Andreea Paul: "Vă arde de glume sau de joacă... Taxarea e cea mai perversă formă de tăiere a veniturilor românilor".

Când senatorul PNL Iulian Dumitrescu a spus că în guvernarea PDL s-au tăiat pensiile, Andreea Paul a replicat: "Aoleu, ce prost ești!".

Un alt schimb de replici a avut loc între Andreea Paul și ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul a fost întrebat de Andreea Paul care este estimarea pentru creșterea economică în 2013.

Liviu Voinea: "Creșterea economică la nouă luni în 2013 este 2,7%, cea mai mare creștere economică din toată Europa. În 2013 creșterea economică e mai mare decât în 2011".

Andreea Paul a insistat și a repetat întrebarea în mod ostentativ.

Liviu Voinea i-a răspuns: "Aveți un pix în față? Notați! 3%".

Andreea Paul: "Aveți obligația să răspundeți, nu să vă jucați".

Liviu Voinea: "Doamnă lector universitar... doctor. Eu sunt profesor...".

Andreea Paul: "Dumneavostră vă bateți cu deflația ca și cum ați vrea să vă bărbieriți cu lingura de lemn. Nu-mi țineți mie lecții de economie, că sunteți praf!".

Liviu Voinea: "Deocamdată eu sunt profesor. Dumneavostră sunteți lector. Eu zic să mai așteptați".

Andreea Paul: "Deci v-ați cumpărat și funcția de profesor, asta ne anunțați, da? Deflația nu știți ce este. Vă puneți mandatul pe masă dacă în 2013 nu aveți 3%?".

Deputatul PSD Octavian Petric: "Sunteți penibilă, doamnă Paul! Penibilă sunteți!".

Andreea Paul: "A înviat colegul nostru Petric de la Satu Mare. Pentru prima dată vorbește la Comisia de Buget-Finanțe".

Octavian Petric: "Decât să vorbesc prostii ca tine, mai bine tac!".

Andreea Paul: "Păi cum ai deschis gura ai și spus prima prostie".

Deputatul PSD Vasile Popeangă: "Nu cred că o doamnă poate să-și bată joc de o comisie la această oră. De ce să fiu calm? Să asist la toate prostiile dumneata? Ai mințit cât ai fost consilieră, vrei să-ți arăt acum? Ai mințit de-au rupt".

Andreea Paul: "Nu-i adevarat! Ai mințit dumneata aici".

În acel moment al dezbaterilor, președintele de sedință, senatorul PSD Cosmin Nicula, a cerut o pauză de cinci minute, acordată pe loc. Lucrările au fost reluate după cinci minute, cu tonul discuțiilor și ritmul invectivelor diminuate semnificativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel