Budinci Yorkshire pentru masa festivă, o rețetă englezească rapidă și ușoară cu care îți vei uimi oaspeții
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Budinci Yorkshire pentru masa festivă, o rețetă englezească rapidă și ușoară cu care îți vei uimi oaspeții. Sursa - pixabay.com
Budinci Yorkshire pentru masa festivă, o rețetă englezească rapidă și ușoară cu care îți vei uimi oaspeții. Sursa - pixabay.com
De sărbători nu putem cumpăra pâine foarte proaspătă, deoarece magazinele și brutăriile sunt închise. Ne adaptăm cu pâinea cumpărată înaintea sărbătorilor, care poate fi uscată și învechită.  

Dar vrei să-ți impresionezi familia și oaspeții poți pregăti budinci Yorkshire, care seamănă cu micile sufleuri. 

Numele tradițional este budinci Yorkshire, dar mulți le numesc  popovers, deoarece se umflă în timpul gătirii și par să se reverse din formele de copt. Rețeta este foarte veche, se pare că datează din anii 1700. În Anglia, prezența acestor budinci pe masa de sărbătoare este esențială. Se potrivesc foarte bine cu fripturile suculente sau cu legume, dar sunt bune pentru a fi servite și singure, mai ales când sunt aromate cu brânză sau ierburi.

Două băuturi calde și delicioase pentru sezonul rece. Cum să te încălzești repede fără alcool

Budincile Yorkshire  se prepară foarte repede și cu puține ingrediente.  Pentru a le face ai nevoie de forme speciale, dar și cele pentru brioșe vor fi bune. Va trebui să le unge cu unt și să le încălzești  la cuptor  înainte de a turna aluatul în ele. Acest pas este foarte important deoarece aluatul, în contact cu recipientul fierbinte, se va umfla în lateral formând un orificiu central perfect pentru absorbția sucurilor din carne.

Un alt pas  important  este  să  pregătești aluatul  în prealabil  și să îl lași la temperatura camerei sau la frigider pentru aproximativ o oră înainte de gătit. Aluatul va căpăta o consistență mai groasă și va avea o structura mai uniformă.

Budincile Yorkshire pentru masa festivă. Ingrediente pentru 8 bucăți:

3 ouă,

350 ml lapte,

35 grame de unt,

170 grame de făină,

praf de sare,

2 linguri de parmezan ras.

 

Modul de preparare

Într-un castron  se amestecă ouăle cu un praf de sare. Apoi se adaugă, treptat, laptele și făina. Se amestecă, apoi se adaugă  untul topit si parmezanul. Frământă până obții un aluat neted, fără  cocoloașe. Aluatul se lasă să se odihnească o oră.

NOTĂ: nu uita să lași puțin unt, cu care vei unge formele de copt.

În acest moment,  toarnă amestecul în formele fierbinți, umplându-le cam două treimi. Budincile se coc la 220 de grade, aproximativ 30 de minute. După primele 15 minute de gătit, redu temperatura cuptorului la 200 de grade.

Budincile Yorkshire vor fi pufoase  și perfecte pentru a însoți carnea. Se vor dezumfla puțin la temperatura camerei. Aceste budinci trebuie servite calde.

Brioșe cu carne: o rețetă delicioasă, pe care o vei îndrăgi

Inițial budinca Yorkshire a fost gătită într-o tigaie mare și joasă și apoi tăiată în pătrate. Este un fel de mâncare tradițional, născut din nevoia de a nu arunca nimic. De fapt, aluatul ar putea fi gătit punând recipientul sub grătarul pe care se coace friptura.

Stropii de grăsime care vor picura vor face aluatul foarte gustos. Astfel a luat naștere un preparat de succes. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel