Dar vrei să-ți impresionezi familia și oaspeții poți pregăti budinci Yorkshire, care seamănă cu micile sufleuri.
Numele tradițional este budinci Yorkshire, dar mulți le numesc popovers, deoarece se umflă în timpul gătirii și par să se reverse din formele de copt. Rețeta este foarte veche, se pare că datează din anii 1700. În Anglia, prezența acestor budinci pe masa de sărbătoare este esențială. Se potrivesc foarte bine cu fripturile suculente sau cu legume, dar sunt bune pentru a fi servite și singure, mai ales când sunt aromate cu brânză sau ierburi.
Budincile Yorkshire se prepară foarte repede și cu puține ingrediente. Pentru a le face ai nevoie de forme speciale, dar și cele pentru brioșe vor fi bune. Va trebui să le unge cu unt și să le încălzești la cuptor înainte de a turna aluatul în ele. Acest pas este foarte important deoarece aluatul, în contact cu recipientul fierbinte, se va umfla în lateral formând un orificiu central perfect pentru absorbția sucurilor din carne.
Un alt pas important este să pregătești aluatul în prealabil și să îl lași la temperatura camerei sau la frigider pentru aproximativ o oră înainte de gătit. Aluatul va căpăta o consistență mai groasă și va avea o structura mai uniformă.
Budincile Yorkshire pentru masa festivă. Ingrediente pentru 8 bucăți:
3 ouă,
350 ml lapte,
35 grame de unt,
170 grame de făină,
praf de sare,
2 linguri de parmezan ras.
Modul de preparare
Într-un castron se amestecă ouăle cu un praf de sare. Apoi se adaugă, treptat, laptele și făina. Se amestecă, apoi se adaugă untul topit si parmezanul. Frământă până obții un aluat neted, fără cocoloașe. Aluatul se lasă să se odihnească o oră.
NOTĂ: nu uita să lași puțin unt, cu care vei unge formele de copt.
În acest moment, toarnă amestecul în formele fierbinți, umplându-le cam două treimi. Budincile se coc la 220 de grade, aproximativ 30 de minute. După primele 15 minute de gătit, redu temperatura cuptorului la 200 de grade.
Budincile Yorkshire vor fi pufoase și perfecte pentru a însoți carnea. Se vor dezumfla puțin la temperatura camerei. Aceste budinci trebuie servite calde.
Inițial budinca Yorkshire a fost gătită într-o tigaie mare și joasă și apoi tăiată în pătrate. Este un fel de mâncare tradițional, născut din nevoia de a nu arunca nimic. De fapt, aluatul ar putea fi gătit punând recipientul sub grătarul pe care se coace friptura.
Stropii de grăsime care vor picura vor face aluatul foarte gustos. Astfel a luat naștere un preparat de succes. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol