Data publicării:
Budincă turcească de griș cu zahăr ars. Rețeta absolut minunată: Vei obține un desert de nota 10!
Budinca turcească de griș cu zahăr ars îți va face ziua mai frumoasă, încă de la prima linguriță. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente
- 1 cană de griș
- 1 litru de lapte
- 14 linguri de zahăr
- 2 ouă mari
- după gust: păstaie de vanilie / zahăr vanilat bourbon / esență de vanilie
- 1 bucățică lămâie - coajă rasă (dacă nu este tratată chimic)
- 100 g unt
Cum se prepară
Punem laptele la fiert cu 4 linguri de zahăr și, când fierbe, adăugăm grișul în ploaie și amestecăm bine cu telul până se îngroașă. Îl luăm de pe foc și-l lăsăm să se răcească. În timp ce se răcește, amestecăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr până obținem o pastă densă, iar albușurile le batem până obținem o spumă tare.
Punem 4 linguri de zahăr într-o cratiță și-l punem la topit. Peste zahărul ars 1 se poate adăuga și o lingură de unt și se tapetează bine tava cu el.
După ce se răcește un pic grișul, adăugăm untul în el și cu o paletă îl punem peste gălbenușuri și încorporăm cu o lingură sau cu telul, scrie cookpad.com. La final, adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm cu o paletă până se încorporează bine.
Punem la copt până se rumenește. Păstrați-o în frigider la răcit până a doua zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News