Budincă de portocale. Desertul ușor, pentru serile în familie. Rețeta este foarte simplă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Budinca de portocale, cunoscută și sub numele de "orange pudding" în engleză, este un desert delicios. Iată o rețetă simplă...

Ingrediente:

- 4 ouă
- 1 cană de suc de portocale proaspăt stors
- Coaja rasă a 2 portocale
- 1/2 cană de zahăr
- 1 cană de lapte
- 1/2 cană de smântână lichidă
- 1/4 cană de făină
- un praf de sare
- unt pentru uns forma

Cum se prepară

 Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C. Unge o formă pentru budincă cu unt. Separați ouăle și bateți albușurile până când devin spumoase. Puneți-le deoparte pentru moment.

Într-un castron mare, bateți gălbenușurile cu zahărul până obțineți o compoziție spumoasă. Adăugați sucul de portocale și coaja rasă de portocale, apoi laptele și smântâna. Amestecați bine până la omogenizare.

Treptat, adăugați făina și sarea în amestecul de ouă și sucuri, amestecând încontinuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Adăugați albușurile bătute spumă în amestecul de budincă, amestecând ușor până când se integrează uniform.

Turnați amestecul în forma pregătită și puneți-o în cuptorul preîncălzit. Coaceți budinca timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul scobitorii - inserați o scobitoare în mijlocul budincii, iar când o scoateți, ar trebui să iasă curată.

După ce este coaptă, lăsați budinca să se răcească puțin înainte de a o tăia în felii sau pătrate pentru servire. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel