Budincă cu praz și spanac. Nebunie de primăvară pe masă!
Prazul este adesea folosit proaspăt, adăugat la multe feluri de mâncare delicioase, sărat, murat, uscat sau congelat. Iar când se regăseşte într-o budincă... nu mai e nimic de spus!
Iată de ce ai nevoie pentru un prânz perfect de primăvară!
Ingrediente
2 fire medii de praz
4 linguri smântână grasă
200 g spanac proaspăt sau congelat
150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon
3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată
20 g unt
4 ouă
2 linguri făină
sare
Mod de preparare
Cureți prazul și îndepărtezi partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis le toci rondele subțiri, pe care le opărești în apă cu sare împreună cu spanacul și le scurgi foarte bine ulterior.
Într-un bol, bați gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adaugi albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amesteci bine toate ingredientele.
Torni amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presari deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Lași la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. O poți servi atât caldă, cât și rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News