Data publicării:

Budincă cu praz și spanac. Nebunie de primăvară pe masă!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Prazul este adesea folosit proaspăt, adăugat la multe feluri de mâncare delicioase, sărat, murat, uscat sau congelat. Iar când se regăseşte într-o budincă... nu mai e nimic de spus!

Iată de ce ai nevoie pentru un prânz perfect de primăvară!

Ingrediente

2 fire medii de praz

4 linguri smântână grasă

200 g spanac proaspăt sau congelat

150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon

3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată

20 g unt

4 ouă

2 linguri făină

sare

Mod de preparare

Cureți prazul și îndepărtezi partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis le toci rondele subțiri, pe care le opărești în apă cu sare împreună cu spanacul și le scurgi foarte bine ulterior.

Într-un bol, bați gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adaugi albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amesteci bine toate ingredientele.

Torni amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presari deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Lași la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. O poți servi atât caldă, cât și rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel