Data actualizării:
Data publicării:

Bucureștiul, sufocat de construcții multe, ieftine și de calitate slabă. Explicațiile Emiliei-Cerna Mladin (AAER)

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: DC News
Foto: DC News
Zona metropolitană a Capitalei este sufocată, iar clădirile construite în ultimele două decenii nu respectă standardele minime pentru o calitate bună a vieții.

„Toate aceste noi materiale de construcții vin și cu o parte negativă, nu doar pozitivă. Se vorbește tot mai mult de calitatea aerului interior, nu numai de energie. Noi construim clădiri ca să trăim sănătos și în confort la interior, nu ca să nu economisim energie pentru că atunci nu mai folosim deloc.

De aceea spun că nu-mi place cuvântul economie când vorbim de energie pentru că asta parcă te lipsește de ceva. Dar dacă spun că diminuez risipa înseamnă că eu îmi păstrez toate beneficiile, dar încerc să diminuez ceea ce se consumă inutil. Vrem sănătate și confort la interior, iar calitatea aerului interior înseamnă mai multe lucruri: temperatură, umiditate, conținutul de poluanți.

Ideea de confort nu înseamnă numai căldură sau temperatură. Există și confort acustic, există și confort vizual, de aceea vrem ferestre mari, pentru că ne liniștește. Întotdeauna un spațiu vitrat care îți permite să vezi la distanță te odihnește”, a explicat Emilia-Cerna Mladin la DC News TV.

Bucureștiul este sufocat

 

„Se construiește mult, ieftin și de o calitate mai slabă decât ne-am dori. Avem și o densitate de neacceptat, avem legi care spun că între două clădiri trebuie să ai o distanță mai mare de jumătate din înălțimea celei mai mari. Verificați dacă în București se aplică această regulă. Avem clădire lângă clădire, din camera ta privești în camera vecinului.

Mergeți pe toate marile bulevarde sau chiar la marginea Bucureștiului unde în localitățile adiacente avem bloc lângă bloc. Când merg spre mare se văd pâlcuri de case sau blocuri total izolate. Fără spații comerciale, fără școli, fără nimic. De ce te-ai duce în câmp? Și mai ales fără niciun pic de grădină. Înțeleg că ai vrea să scapi de aglomerația urbană să ai un pic de liniște, de spațiu verde, dar nici măcar asta nu au. Chiar nu-i înțeleg pe cei care cumpără”, a adăugat ea.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel