Data publicării:
Bucureștiul Sectorului 2 vs. Bucureștiul Sectorului 3, la o TRECERE de PIETONI distanță. Primarul USR zicea că omul sfințește locul. Sigur, dar care om? FOTO
Bucureşti, capitala României, ţară membră UE şi NATO. Două sectoare diferite ale Capitalei, două lumi total diferite.
Cel puţin, asta s-ar înţelege din ceea ce văd bucureştenii zilnic pe stradă. Dincolo de mizeria zilnică, de şobolanii (vii sau morţi) care taie calea trecătorilor. Problemele uriaşe ale Capitalei le ştie toată lumea: nu sunt locuri de parcare, e extrem de aglomerat peste tot în trafic, nu este apă caldă, nu este căldură. Bine că a venit vara repede!
Şi e drept, poate că primarul general nu poate pocni din degete să rezolve toate problemele. Poate că nici primarii de sector nu pot pocni din degete sau, precum Dorothy din Kansas, din călcâie, ca toate problemele mari să dispară. Dar cine trebuie şi mai ales CE trebuie să facă pentru ca sectorul să nu arate părăsit?
Vorbesc, aici, despre Sectorul 2 al Capitalei, condus din septembrie 2020 de Radu Mihaiu, de la USR. Spre capătul Bucureştiului, în zona staţiei de metrou Costin Georgian, sectorul păstorit de Radu Mihaiu se termină (n.r. foto stânga), iar la metrou începe Sectorul 3, al primarului Robert Negoiţă (n.r. foto dreapta). Şi diferenţa se vede în poze.
Dacă în Sectorul 3 iarba e tunsă, trotuarul e curat (n.r. fără puf de la tei) şi mai e şi umbră, dată de copaci, pe trotuarul opus, din Sectorul 2, iarba mai are puţin şi devine zid, ca nu cumva să se uite cineva peste gard.
De la preluarea mandatului de primar de către Radu Mihaiu, în 2020, zona Vergului, dar şi strada Basarabiei, pe partea Sectorului 2, pare că a fost cel puţin nevizitată. Nici de măturători, nici de tăietorii de iarbă, şi cu atât mai puţin de primar.
Nu pot să nu îmi aduc aminte de fostul director al serviciului Gospodărire Urbană Galaţi, echivalentul ADP, care, acum câţiva ani, spunea că se roagă să fie secetă pentru ca iarba din oraş să nu mai crească, dând vina... pe vreme.
"Şi vremea a ţinut cu bălăriile. Am ajuns, personal, să mă rog să fie secetă, pentru că altfel ne vor năpădi bălăriile din două în două săptămâni, toată vara. Este foarte greu şi să găsim forţă de muncă pentru spaţii verzi, pentru că lumea nu vrea să muncească", declara el atunci pentru Viaţa Liberă.
Oare ADP Sector 2 ce face? Se roagă?
Primarul a scris pe Facebook "omul sfinţeşte locul". Dar pare că nu a înţeles vorba
"”Omul sfințește locul”. Mi-am amintit de vorba asta a bunicilor mei când am plantat magnolia promisă.
Am găsit o curte a blocului îngrijită, curată, cu o administratoare de bloc harnică și bucuroasă că ”tinerii se implică”. Tineri care țin nu doar la ”ograda proprie”, ci și la spațiul comun.
M-au invitat și în interiorul blocului și am găsit o scară îngrijită, cu reparațiile făcute, cu plan de acțiune pentru anul acesta. Cu sistem de colectare separată la ghena de la bloc. ”Omul sfințește locul” nu cred că putea avea o exemplificare mai bună.
Voi trece din când în când pe la acel bloc, nu doar pentru a vedea cum o mai duce magnolia și dacă a fost sau nu furată, dar și pentru a îmi extrage inspirație și energie din faptul că nu sunt singurul care crede că putem fi mai bine. Că nu sunt singurul care crede că ”omul sfințește locul”", a scris Radu Mihaiu pe Facebook pe 4 mai, când a participat la plantarea unei magnolii în curtea unui bloc din Sectorul 2 de unde fusese furată alta.
Păcat că omul NU sfinţeşte locul peste tot.
*Acest articol reprezintă o opinie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News