Data publicării:

Bucureștiul, plin de insecte noaptea. Oamenii spun că nu pot sta nici pe balcon: Ne temem pentru sănătatea noastră / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
insecte
insecte
Mai mulți cititori DC News ne-au semnalat prezența unor insecte pe care apar seara în cartierele în care locuiesc.

Insectele se adună mai mult în jurul stâlpilor de iluminat sau în jurul oricărei alte surse de iluminat. Oamenii spun că nu pot sta nici pe balcon seara.

„Seară de seară observ că sunt insecte. Nu știm ce sunt, nimeni nu spune nimic și ne temem pentru sănătatea noastră. După cum puteți vedea în imaginile pe care vi le-am transmis, insectele se adună mai mult în jurul surselor de lumină. Este neplăcut și deranjant. Pe lângă frica șobolani și căpușe, acum sunt și aceste insecte”, ne-a spus cititoarea DC News care stă în Sectorul 6.

Am transmis o solicitare către Direcția de Sănătate Publică București pentru a afla dacă aceste insecte sunt periculoase pentru oameni. Până la această oră nu am primit niciun răspuns.

De asemenea, am transmis o solicitare și către Primăria Sectorului 6, dar ne-a spus că acest subiect nu intră în atribuțiile sale: „În Capitală, tratamentele de dezinsecție sunt aplicate în mod unitar, în toate sectoarele, de Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Eco-Igienizare”.

Iar Primăria București nu a răspuns până la momentul redactării acestei știri. Dacă vom primi un răspuns vom reveni cu update în acest articol.

Iată imaginile surprinse joi seară, în Militari, Sectorul 6, zona Uverturii:

 

 

VEZI ȘI: Bucureștiul, invadat de insecte. Elena Iulia Iorgu, entomolog: Există tot felul de soluții. Așa le putem îndepărta 

 

Seara, în multe cartiere din București, la lumina stâlpilor de iluminat se strâng foarte multe insecte. Elena Iulia Iorgu, cercetător, entomolog specializat în studiul odonatelor și ortopterelor în cadrul Compartimentului de Biologie Moleculară al Muzeului Antipa din București, a explicat în exclusivitate pentru DC News de ce se întâmplă acest lucru.

Elena Iulia Iorgu, cercetător în cadrul Compartimentului de Biologie Moleculară al Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București, a spus pentru DC News de ce stâlpii de iluminat din Capitală sunt invadați de aceste viețuitoare.

„Nu este neapărat un lucru rău. Majoritatea insectelor sunt nocturne și se strâng la sursele de iluminat stradal, așa cum sunt stâlpii. Insectele sunt atrase de sursele de iluminare. Nu este un lucru rău, în general sunt inofensive. Nu mi se par mai multe decât în alți ani. Insectele au rolul lor în natură, fac parte din ecosistemul care ne înconjoară. Sunt insecte care preferă să fie active pe timp de zi, cum ar fi fluturii de zi care sunt foarte frumoși colorați, albinele, muștele. Sunt și alte insecte cum ar fi fluturii de noapte zis, comun, molii”, a spus Elena Iulia Iorgu pentru DC News. Vedeți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/bucurestiul-invadat-de-insecte-elena-iulia-iorgu-entomolog-exista-tot-felul-de-solutii-asa-le-putem-indeparta_922640.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel