Bucureştiul intră în scenariul roșu. De când se vor aplica noile restricții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Bucureştiul va intra în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri COVID.

Subprefectul Antonela Ghiță spune că noile restricții vor intra în vigoare din noaptea de vineri spre sâmbătă. Rata de infectare a ajuns vineri la 3,77 la mie în București. Rata de infectare în București era miercuri de 3,3 la mie, iar joi de 3,65 la mie, scrie Mediafax.

În localitățile în care incidența este între 3 și 6 la mie se intră în restaurante și cafenele cu certificatul COVID. Aceeași regulă se aplică pentru nunți, botezuri, mese festive, cinematografe, spectacole și concerte. Conform proiectului de hotărâre adoptat de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Sunt permise orele de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de vineri, ca accesul în restaurante şi alte locaţii să se facă, de sâmbătă, cu certificatul verde COVID, scrie Agerpres.

Ultimele date despre evoluția COVID-19 în România vin cu informații îngrijorătoare. 

S-a triplat numărul de cazuri zilnice de infectare, în doar 14 zile

Analiza evoluției COVID-19 în România arată că din 10 septembrie 2021 până astăzi, 24 septembrie 2021, numărul de cazuri de infectare/zi aproape s-a triplat. Dacă la începutul lunii aveam aproximativ 2.500 de noi cazuri pe zi, astăzi depășim 7.000 de infectări cu SARS-CoV-2. Din declarațiile care vin de la vârful INSP, se pare că infectările sunt cu varianta Delta a coronavirusului. Trendul este ascendent și accelerat, după cum arată și graficul pe care-l puteți consulta AICI. 

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a declarat, într-o conferinţă de presă, că ”În ultimele două săptămâni, singurul tip de tulpină identificat prin secvenţiere este numai tulpina Delta, deci este încă o dovadă a faptului că se transmite accelerat şi la nivel comunitar". 

S-a dublat numărul pacienților aflați la ATI COVID

Probleme sunt și la ATI. Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 care au ajuns în stare critică, luptându-se pentru viață, s-a dublat din 10 septembrie 2021 până astăzi. În 10 septembrie 2021 erau 543 de persoane la ATI, iar astăzi sunt 1116 pacienți. Capacitatea maximă a României nu va depăși 2.000 de paturi la ATI COVID, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu. Până la cele două mii de paturi, însă, se caută salvarea pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 la mare distanță. O știre de ultimă oră vine să arate că patru pacienți infectați cu SARS-CoV-2 vor fi transferați din București în Târgu Mureș. 

Vezi mai multe: Covid-19 în România ultimelor 14 zile: S-a triplat numărul de cazuri zilnice de infectare și cel al deceselor, s-a dublat numărul pacienților la ATI COVID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel