Bucureștiul a depășit pragul de 50% de populație vaccinată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Bucureștiul a depășit rata de acoperire vaccinală de 50% din populația rezidentă eligibilă de peste 12 ani, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Rata de acoperire vaccinală în Capitală a ajuns la 50,15%.

Capitala este urmată de județul Cluj, care are o rată de acoperire vaccinală de 46,32%.

40% din județe, incluzând aici și Bucureștiul, au o rată de acoperire vaccinală de peste 30%.

România ar putea administra mai devreme doza trei de vaccin 

România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin, anunță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Decizia va fi luată după o ședință din această săptămână.

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a spus, marți, că FDA a autorizat administrarea unei doze booster, doza 3 de rapel, la categoriile de persoane care sunt în evidență cu afecțiuni cronice, indiferent de categoria de vârstă, care sunt expuși la a face o formă severă, dar și a personalului medical care are un risc crescut de îmbolnăvire în condițiile în care există o transmitere accelerată a infecției cu varianta Delta.

„Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru, la care participă experți, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului de Sănătate Publică, Agenția Națională a Medicamentului, în cadrul CNCAV și vom decide care este strategia de urmat. Practic ne propunem să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, pentru persoanele de peste 65 de ani și persoanele vulnerabile și cu afecțiuni cronice, incluzând și pe cei care sunt rezidenți în centrele sociale, cămine și pacienții care sunt cu afecțiuni cronice renale în stadiu de dializă”, a spus Gheorghiță. Mai multe, AICI!

 

Câte paturi de ATI COVID mai sunt libere în spitalele din România

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există, marți, 1.131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Un număr de 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienților cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie..

În București sunt avizate de DSP un număr de 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

Astfel, la nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere.

În prezent se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În spitalele din țată mai este câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara și Sibiu, două paturi libere la Brașov și trei la Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel