Bucureşti - Smart City, Firea anunţă licitaţia proiectului
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că peste câteva zile va fi publicată în SEAP licitaţia privind realizarea unei strategii de transformare a Bucureştiului în Smart City.

"Avem o preocupare constantă în ceea ce priveşte domeniul smart city, de aceea vom publica pe SEAP, în câteva zile, anunţul privind demararea procedurii de achiziţie pentru o strategie smart city pentru Capitală. Ne dorim acest lucru pentru că avem foarte multe propuneri care sunt extrem de interesante din partea companiilor private, româneşti şi străine. Unele se referă la proiecte majore, de zeci de milioane de euro, altele se referă la simple aplicaţii pentru smartphone. Toate sunt interesante, dar cred că este foarte dificil de ales pe criterii subiective din toate aceste propuneri. Prin urmare, este profesionist şi înţelept să apelăm la cei mai buni specialist în domeniu şi să avem o strategie smart de dezvoltare a Capitalei", a precizat edilul general, conform unui comunicat transmis de PMB.

Gabriela Firea a reamintit că în ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost aprobat un proiect de hotărâre care vizează reducerea numărului de avize pe care companiile trebuie să le obţină în domeniul utilităţilor pentru lucrări de infrastructură.

"Prea multe avize şi aprobări înseamnă foarte multă birocraţie, iar acest lucru duce la îndepărtarea investitorilor privaţi, romani şi străini. Am analizat toate aceste avize şi am ajuns la concluzia că unele sunt redundante, iar altele nu sunt deloc necesare, astfel încât, pentru a uşura parcursul birocratic, încercam să restrângem cât de mult numărul acestor avize", a declarat ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel