București, proiect centură. Alexandru Nazare (PNL): Facem apel către premierul Dăncilă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al PNL București, Alexandru Nazare, a declarat că Ministerul Transporturilor nu respectă proiectul Băncii Europene de Investiții referitor la reabilitarea centurii Capitalei și face un apel către premierul Viorica Dăncilă.

Alexandru Nazare Nazare a spus că actualul proiect nu respectă standardul de cost impus pentru construcția de autostrăzi.

"Suntem în măsură să vă informăm ce presupune proiectul șoselei de centură aflat acum la Ministerul Transporturilor. Vorbim despre contrucția a jumătate din Centura Capitalei cu un preț de 1,6 miliarde de euro. Repet 1,6 miliarde de euro pentru 52 de kilometri. Este strigător la cer cum acest proiect nu respectă masterplanul, nu respectă studiul făcut de Banca Europeană de Investiții, partener în acest proiect și nici dorințele bucureștenilor care își doresc, ca în orice Capitală din Europa de Est, să aibă  un inel de centură complet și funcțional în exploatare. Bucureștenii vor să știe și când va putea fi dat în exploatare. 

Sunt foarte multe nereguli. În masterplan erau trecuți 102 de kilometri, în proiect sunt 52 de kilometri. Nu respectăm și nu facem nimic din aceste recomandari. În acest moment nu se cunoaște ce conține acest proiect nici când va fi trimis la Bruxelles. Nu știm cine mai e acum ministru. Facem în acest caz apel la premierul Dăncilă să facă public acest proiect pe site-ul guvernului ca să știm exact care sunt explicațiile pentru care jumătate de centură costă 1,6 miliarde de euro. Nu respectă standardul de cost. De unde am ajuns la această sumă?", a declarat Nazare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel