Bucureşti, circuit turistic lacuri Floreasca - Tei. Firea: Am finalizat cel mai important proiect de agrement din Capitală
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gabriela Firea - Dan Tudorache
Gabriela Firea - Dan Tudorache
Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astăzi implementarea proiectului "Amenajarea circuitului turistic pe lacurile Floreasca – Tei (şi zonele adiacente lor)".

Alaturi de Primarul General s-au aflat si primarul sectorului 1, Daniel Tudorache si primarul sectorului 2, Mihai Toader.

Primarul General, Gabriela Firea: "Proiectul de amenajarare a circuitului turistic pe lacurile Floreasca-Tei - cel mai important proiect de agrement din Capitala - a fost unul din marile proiecte de investitii pe care le-am gasit complet blocate si pe care le-am finalizat. Acum, acest obiectiv este functional, a fost receptionat la inceputul acestui an, constructorul a predat lucrarea catre ALPAB, iar traseul turistic al lacurilor Floreasca –Tei poate fi parcurs cu bicicleta, pietonal si nautic.

Proiectul îşi propune valorificarea patrimoniului natural reprezentat de lacurile Floreasca şi Tei, cu zonele verzi adiacente acestora, prin activităţi turistice care să contribuie la dezvoltarea Municipiului Bucureşti şi implicit a regiunii Bucureşti-Ilfov. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 19 milioane de euro ".

Despre proiect

Lucrarile finalizate constau in executarea in totalitate a dragarii si amenajarii malurilor celor doua lacuri, constructia amfiteatrului din Tei, amenajarea de platforme pentru activitati culturale, 5 chioscuri si cladiri de servicii, sala polifunctionala dotata cu generatoare de curent, zone verzi, de agrement.

Spatiile verzi au fost dotate cu instalatii de irigatii iar de-a lungul malurilor lacurilor, pe o lungime de 4,4 km, a fost creat un circuit ciclopietonal a carui continuitate a fost asigurata prin construirea unei pasarele ciclopietonale. Accesul catre cladirea polivalenta a fost asigurat prin 2 poduri care permit inclusiv accesul in situatii de urgenta, zona insulei fiind dotata si cu retele antiincendiu.

Au fost amplasate 4 platforme de lemn (de 450 mp) in Floreasca si una in Tei, 12 debarcadere pentru ambarcatiuni mici si 8 pontoane plutitoare pentru ambarcatiuni specifice sporturilor nautice, 8 sisteme de biciclete ( cu cate 2 rasteluri), zone de joaca pentru copii in suprafata de 832 mp, dotate cu mobilier specific, 120 de bancute, sistem de iluminat si supraveghere video de-a lungul circuitului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel