Bucureștiul rămâne așa cum este. Toate proiectele de urbanism, respinse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Petrovici
WhatsApp
Consilierii generali din Bucureşti au respins toate cele şase planuri de urbanism pe care le-au avut pe ordinea de zi, planuri care ar fi urmat să modifice complet unele pieţe şi bulevarde ale oraşului, informează DIGI 24. 

 De departe cel mai controversat a fost cel privind modernizarea zonei dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei. Arhitecţii au propus renunţarea la o bandă de circulaţie şi mutarea traficului la maginea bulevardului, pentru ca în centrul actualei şosele să fie amenajată o zonă pietonală. Sub Piaţa Constituţiei ar fi urmat să fie construită şi o parcare subterană.

Dan Cristofor, reprezentantul unor asociaţii de proprietari din zona Unirii: „Nu comasării circulaţiei rutiere pe o singură parte a bulevardului. Nu suntem de acord cu tăierea niciunui copac de pe bulevardul Unirii”

Mario Kuibuş, arhitect, membru în echipa elaboratoare PIDU: „În parte se taie, nu 500 de copaci, ci se taie pe alocuri 50 sau 100 de copaci, dar pe ansamblu există un bilanţ pozitiv şi îl citesc simplu: spații verzi existente 206 mii metri pătraţi, propuse 211 mii, număr arbori existenţi 4600, număr arbori propuşi 5572”.

[citeste si]

Consilierii generali au respins şi proiectele de reamenajare a pieţelor Cantacuzino, Lahovari şi de Flori, a esplanadei din faţa Sălii Palatului, a parcului Izvor. Aleşii nu au fost de acord nici cu reconstruirea podului Calicilor din zona Tribunalului Bucureşti.

În Planul urbanistic zonal sunt incluse, în total, 19 proiecte.

„Totalitatea proiectelor care s-ar putea realiza pe baza acesttor PUZ-uri ar fi 240 de milioane de euro”, a precizat Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.

Municipalitatea spera să obţină finanţare europeană de 127 de milioane de euro, iar unele dintre lucrări să le realizeze în parteneriat public-privat. Cel mai probabil, proiectele respinse vor fi modificate şi supuse din nou votului consilierilor generali, la începutul anului viitor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel