București, gazda întâlnirii europene a pacienților cu boli inflamatorii intestinale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
București va găzdui, pentru prima dată, în perioada 24-27 mai, Adunarea Generală a Federației Europene a Asociaților Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale.

Toate organizațiile europene ale pacienților cu afecțiuni inflamatorii intestinale se vor reuni, în acest weekend, la București, într-un eveniment găzduit de Asociația persoanelor cu boli inflamatorii intestinale din România ( ASPIIR). " European Federation of Crohn”s & Colitis Association a răspuns propunerii noastre de a desfășura lucrările Adunării Generale din 2018, la București, iar în perioada 24 – 27 mai 2018 vom fi gazdele primului eveniment de acesta amploare din România, ce va avea loc la Hotelul Garden Inn by Hilton, București . Pe lângă pacienți din tările europene vor fi prezenți și reprezentanți ai pacienților cu boli inflamatorii intestinale din Islanda, Kazachstan, Muntenegru, Rusia sau din țări mult mai îndepartate, precum Noua Zeelanda, Brazilia, Australia sau Canada", a declarat Isabella Grosu, președintele ASPIIR.

 Lansare de noi proiecte pilot

"Evenimentul pe care îl găzduim în București va constitui punctul de lansare al unor proiecte, printre care “EFCCA Academy – Trained Certified Patient Experts” – faza de pilot, ce demarează in iunie, printr-un training în Bruxelles, prin constituirea unui grup pilot de pacienți care vor fi pregătiți în domenii precum advocacy, abilități de comunicare, drepturile pacienților, discriminare și care, pentru prima dată, vor fi certificați, le vor fi recunoscute competențele în advocacy sau discurs public sau alte abilități de a folosi rezultatele cercetărilor în bolile inflamatorii intestinale.

Simpozion de cercetare în domeniul BII

Totodată, Adunarea Generală constituie și platforma de analiză a altor proiecte, precum ‘EU Mapping project” și “Biologics and Biosimilars survey”. Ca un element unic, evenimentul General Assembly of EFCCA aduce la București și un Simpozion Internațional privind cercetarea în domeniul BII realizată de către sau cu sprijinul asociațiilor de pacienți, programat în 27 mai, cu invitați din SUA(Claudio Fiocchi, MD., The Cleveland Clinic Foundation – Lerner Research Institute, Cleveland), Israel (Professor Ron Shaoul, MD., Pediatric Gastroenterology Institute, Ruth’s Children’s Hospital, Rambam Medical Center), Portugalia (Dr. JoanaTorres, Gastroenterology Department, Hospital Beatriz Ângelo, Loures) și chiar reprezentantul bord-ului ECCO (Professo Gerhard Rogler, MD, PhD, Zurich University Hospital; Scientific Officer of the ECCO Governing Board).

 Pacienți din toate colțurile României

ASPIIR integrează în acest eveniment participanți pacienți români din principalele centre dedicate pacienților cu boli inflamatorii intestinale din țară (București, Constanța, Timișoara, Iași) și avem convingerea că manifestarea va constitui un punct de plecare strategic în demersurile și proiectele pe care le inițiem privind alinierea standardelor de îngrijire a pacientului român cu boli inflamatorii intestinale la standardele și după criteriile centrelor medicale europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel