Buche de Noel este denumirea franceză a unei prăjituri de Crăciun în formă de buștean. Prăjitura este ușor de făcut dar și de mare efect pe masa festivă de Crăciun.
Ingrediente
Pentru blatul prăjiturii aveți nevoie de:
4 ouă
4 linguri zahăr
2 linguri ulei
2 linguri cacao
4 linguri făină
Esență de vanilie
coajă rasă de portocale
1 vârf de linguriță praf de copt.
Pentru crema ”buturugii”:
200 ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
50 g zahăr pudră vanilat
100 g ciocolată albă
Pentru finisat vă trebuie 250 g ciocolată (52% cacao) și 200 ml smântână pentru frișcă.
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului sunt următorii pași:
Albușurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul și se amestecă până se obține o spumă densă și lucioasă, ca de bezea.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, coaja de portocală și esența de vanilie, api se toarnă peste albușuri, amestecând ușor până la omogenizare.
Ingredientele uscate, făina, praful de copt și cacaua, se amestecă, apoi se toarnă ușor peste pasta obținută anterior, amestecând ușor cu o spatulă.
Compoziția obținută se toarnă în tava aragazului, care a fost tapetată cu hârtie de copt, și se dă la cuptor, la 150 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute.
Blatul trebuie să fie ferm la atingere, să nu se lipească de mână.
Blatul se scoate din tavă, se lasă să se răcorească puțin și apoi se rulează cu tot cu hârtia de copt.
Pentru crema prăjiturii amestecați mascarponele, zahărul pudră și smântâna pentru frișcă și apoi mixați-o până capătă consistența unei creme suficient de ferme, dar atenție să nu se taie. Ciocolata moale se pune vasul cu crema obținută anterior și se amestecă cu o spatulă până la omogenizarea completă.
Pentru a obține crema necesară ornării acestei prăjituri, amestecați ciocolata ruptă în bucățele cu smântâna pentru frișcă, la bain-maire. Se lasă deoparte să se răcească puțin apoi se dă la rece până începe să se îngroașe.
Pentru asamblarea prăjiturii desfășurați blatul și îl desprinde-ți de pe hârtia de copt.
Crema de mascarpone se întinde uniform peste blat și se rulează cât mai strâns se poate. Rulada obținută se învelește în folie alimentară și se lasă la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.
Rulada se taie în așa fel încât să semene cu o buturugă, iar pentru finisare se pune crema de ciocolată peste prăjitură și se trasează dungi cu furculița pentru a semăna cât mai mult cu scoarța de copac.
Decorul se poate face la alegere, fie cu ornamente de Crăciun, fie doar cu puțin zahăr pudră presărat peste.
Poftă bună!
Citește și: Panettone, cozonacul special de Crăciun
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”