Bucharest Pride 2020. Viski (MozaiQ), semn de întrebare. Cum a afectat pandemia comunitatea LGBT
Data publicării:
Autor: Raluca Tindeche
WhatsApp
Vlad Viski, director executiv MozaiQ
Vlad Viski, director executiv MozaiQ
Vlad Viski, activist pentru drepturile persoanelor LGBT și director executiv MozaiQ, a vorbit despre Bucharest Pride.

,,În acest moment, organizatorii Bucharest Pride, Asociația Accept, cu care noi colaborăm, au anunțat public că marșul trebuia să aibă loc în mai-iunie și că, pentru moment, lucrurile sunt suspendate și amânate. Nu știm dacă vor avea loc în toamnă sau nu, totul depinde de restricțiile care există la nivel național în contextul pandemiei. Situația aceasta nu se referă doar la Bucharest Pride, ci și colegii noștrii de la Cluj, care au anunțat că marșul se amână. Situații similare sunt peste tot în lume. Atât noi, cât și alte organizații LGBT am avut evenimente și campanii online, ne descurcăm online momentan, a spus Vlad Viski pentru DCNews. 

Cum s-a simțit pandemia la nivelul organizației MozaiQ

,,La nivelul organizației MozaiQ, a fost o perioadă dificilă. Persoanele LGBT s-au confruntat cu mai multe probleme, iar noi a trebuit să găsim rezolvarea de la chestiuni de șomaj tehnic, concediere, sărăcie, până la tratamentele persoanelor infectate cu HIV. Au fost persoane transgender care s-au confruntat cu mai multe probleme similiare, economice, iar pentru asociație a fost greu de gestionat. De asemenea, au fost tineri LGBT care au locuit cu părinții lor homofobi sau transfobi, iar acest lucru le-a afectat starea psihică și stima de sine., a spus Vlad Viski, director executiv MozaiQ, într-un interviu DCNews. 

Bucharest Pride este un festival anual care este dedicat drepturilor LGBT în România, iar prima ediție a avut loc în 2004. Evenimentul se desfășura în lunile mai sau iunie ale fiecărui an, iar din cauza pandemiei a fost amânat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel