Bucătarii din restaurante înmoaie carnea într-un ingredient secret: un super truc care te va încânta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bucătarii din restaurante înmoaie carnea într-un ingredient secret,  un super truc care te va încânta. Sursa foto: freepik.com
Bucătarii din restaurante înmoaie carnea într-un ingredient secret, un super truc care te va încânta. Sursa foto: freepik.com
Îți prezentăm un truc fantastic, cu ajutorul căruia carnea va fi atât de fragedă încât va încânta pe toată lumea.

În timp ce gătește, fiecare gospodină are trucurile sale în bucătărie. Cu toate acestea, există secrete care sunt inaccesibile chiar și pentru gospodinele cu experiență. Doar bucătarii de la restaurantele celebre le cunosc.

În special, vorbim despre carnea incredibil de fragedă și suculentă. Îți prezentăm un truc fantastic, cu ajutorul căruia frăgezimea cărnii va încânta pe toată lumea. Principalul truc este că bucata de carne trebuie să fie înmuiată înainte de gătire.

Baghetă carbonara: o rețetă originală, care așteaptă să fie descoperită

Multe gospodine știu că ficatul trebuie înmuiat în lapte înainte de a fi gătit. Astfel, laptele elimină toată amărăciunea din ficat și oferă preparatului un gust bogat. Cu toate acestea, multe gospodine nu știu ce se va întâmpla dacă vor înmuia carnea în lapte.

Dacă vei face asta, carnea va deveni moale, fragedă și foarte suculentă. Acest truc este folosit de bucătari experimentați.

După ce ai aflat secretul înmuierii cărnii în lapte, apare întrebarea: cât timp trebuie ținută carnea în lapte. Totul depinde de tipul de fel de mâncare pe care vrei să-l gătești. Dacă gătești carne de pui, atunci înmoaie carnea în lapte timp de 2 ore.

S-ar putea să te întrebi de ce carnea de puiul trebuie înmuiată în lapte, deoarece această carne nu este la fel de tare ca și carnea de vită. Cu toate acestea, ținută o oră sau două în lapte, carnea de pui va avea un gust senzațional.

Ouă umplute cu ton: o gustare originală pentru masa festivă

Dacă vorbim despre gătitul cărnii de porc, vită sau miel, atunci carnea trebuie să fie înmuiată în lapte circa 10 ore. După o astfel de procedură, chiar și cea mai dură carne va deveni incredibil de moale. Vei fi surprins cât de suculentă va fi carnea de vită înmuiată în lapte.

Pune carnea într-un recipient mic și toarnă lapte peste ea, astfel încât lichidul să acopere complet carnea. Dacă vei găti friptură din această carne, o poți tăia și bate ușor în avans. Apoi, lasă carnea la marinat la frigider. După ce carnea s-a marinat, poți găti mâncarea dorită din ea.

Acum știi ce efect are laptele asupra cărnii. Gătește cu plăcere și surprinde-ți familia și prietenii cu capodoperele tale culinare incredibile!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel