Cea mai mare problemă este legată de sosurile care însoțesc un preparat. Dacă acestea nu sunt servite separat este foarte posibil ca mâncarea să nu fie proaspătă.
De asemenea, câştigătorul MasterChef sfătuieşte să evităm prânzul în restaurant sau la cantină, întrucât acesta este momentul zilei în care riscăm să primim un preparat făcut din ceea ce a rămas în ziua anterioară.
"De foarte multe ori, la prânz se reciclează mâncarea. Dacă le-a rămas pui de cu o zi înainte, acela va fi folosit la prânz. Dacă le-a rămas porc cu o zi înainte, acela va fi folosit la prânz. Există cantine care asta fac, reciclează inclusiv mâncarea rămasă în farfuria clientului", a declarat Petru, pentru CANCAN.ro.
Pentru a evita orice situaţie neplăcută, bucătarul recomandă că atunci când nu cunoaştem restaurantul în care luăm masa, să optăm pentru legume. Cartofii prăjiţi, spre exemplu, reprezintă un preparat care nu poate ridica probleme.
"Legumele nu ai cum să le ratezi. Cartoful este o alegere bună. Cartofii prăjiţi se vând des şi este foarte greu să ratezi calitatea. Ar trebui să evităm vinetele, pentru că nu sunt gătite bine. Dacă nu este un restaurant specializat pe pește, nu comanda pește. În 90% din cazuri este congelat", a dezvăluit primul MasterChef din România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a furat România. Cea mai mare propagandă a fost scoasă la iveală
- BANCUL ZILEI: De ziua soacrei
- Funeriu: E o greșeală fundamentală să părăsești România sau Republica Moldova pentru a te muta mai la Vest
- Pască fără aluat. Rețeta lui Liviu Dragnea pentru Paște 2024 / video
- Condiment folosit de Paște plin de pesticide
- Nicușor Dan: De ce nu e apă caldă în București / video
- Ursul a dat iama în gospodăria lui Adrian Năstase. Prima reacție a fostului premier / foto în articol
- De ce criptomonedele sunt „un mare nu”. Mitroi (analist de investiții): E eminamente speculativ. Creșterea vine doar din achiziția altcuiva
- Mircea Badea: Atenție: Ce urmează nu e un atac la Dorian Popa! Nu, românașii nu sunt săraci deloc. Au mulți bani pentru asta!
- Când se termină coșmarul de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan spune de ce lucrările durează foarte mult. ”Tot timpul așteptăm unii după alții”