Bubuitură în Marea Mediterană. Turiștii și localnicii au crezut că e cutremur. Mister total: Se deplasa cu 600 de kilometri pe secundă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
O bubuitură a fost auzită și resimțită în Marea Mediterană. 

Localnicii și turiștii din arhipelagul toscan şi din Corsica au crezut că e cutremur. Specialiștii consideră că ar fi putut fi provocată de căderea unui meteorit. 

Oraşul Campo nell'Elba, de pe insula turistică italiană Elba, a precizat pe Facebook că o staţie de monitorizare din apropiere a ”recepţionat un eveniment seismic şi acustic resimţit de toată lumea” la ora 14:30 GMT, notează AFP, conform Agerpres. 

Oficial, s-a declarat că ar fi fost cutremur

Preşedintele guvernului regional din Toscana, Eugenio Giani, a afirmat iniţial că a fost vorba de un cutremur, înainte de a reveni, după ce Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a respins această ipoteză.

La rândul lor, forţele aeriene italiene i-au transmis lui Eugenio Giani că nu au fost implicate în acest eveniment.

”Tipul de eveniment aflat la originea unui cutremur care a fost resimţit de mulţi ca o mişcare telurică pe toată coasta toscană şi în unele zone din interior, nu este deocamdată confirmat”, a scris Eugenio Giani pe reţelele sociale.

Ceea ce a provocat evenimentul se deplasa cu o viteză de 600 de kilometri pe secundă, au precizat într-un comunicat institutul de geofizică din regiune şi Universitatea din Florenţa. ”Ipoteza unui meteorit intrat în atmosferă pare cea mai probabilă şi este în concordanţă cu datele înregistrate”, au declarat aceste surse.

Potrivit unei surse anonime din cadrul Agenţiei italiene de protecţie civilă, citată de cotidianul Corriere della Sera, ”impactul a fost înregistrat de seismografe; cea mai probabilă ipoteză rămâne cea a unui avion”.

Evenimente similare au avut loc aici în 2012, 2016 şi 2023  și nu au fost încă explicate, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel