Bubble tea, rețeta medicului Mihail Pautov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bubble tea, rețeta medicului Mihail Pautov / Foto: Captură video Youtube Mind Over Munch
Bubble tea, rețeta medicului Mihail Pautov / Foto: Captură video Youtube Mind Over Munch
În articol găsești rețeta de bubble tea a medicului Mihail Pautov.

Medicul Mihail Pautov a dezvăluit cum își prepară acasă bubble tea, numit și ceaiul cu perluțe.

"Boba tea poate fi un desert super sănătos. Eu îl fac cu tapioca (nu cu bobițe dulci) ceai de fructe aromat sau lapte, câteva picături de îndulcitor cu stevie (nu sirop de fructoză) și gheață. Delicios și sănătos. Aici în poză am tapioca cu lapte și matcha chai + stevie și multă gheața, poftă bună", a scris Mihail Pautov pe pagina sa de Facebook.

Bubble tea sau ceaiul ca o prăjitură. Tot ce trebuie să știi despre această băutură

Bubble tea este o rețetă de ceai taiwanez care a apărut în Taichung, la începutul anilor 1980. Sunt mai multe relatări despre cum a fost creat acesta, iar una povestește despre Lin Hsiu Hui, managerul unei cafenele din oraș. Aceasta, plictisită de o întâlnire la care participa, și-a vărsat biluțele de tapioca în ceaiul său cu lapte. De aici, i-a venit ideea unei noi băuturi cu gheață. 

Rețeta clasică conține ceai negru, de preferat macerat, zahăr brut și lapte. Laptele normal poate fi înlocuit cu cel vegetal, de cocos sau orez, ori poate lipsi, dacă ceaiul este destul de aromat. În baza de ceai se adaugă perluțe de tapioca negre, asemenea rețetei originale, cuburi de gelatină din fructe sau perluțe umplute cu sos dulce cu aroma preferată. Acestea se pot realiza acasă, sau se pot achiziționa online. 

Băutura se servește cu gheață și un pai mai mare, prin care perluțele de tapioca cu gust caramelizat să poată trece. Tapioca mai este folosită și pe înghețată sau prăjituri, pentru textura și aroma sa care poate fi ușor influențată de produsul de bază. Vezi mai mult AICI.

Ceaiuri de băut toamna. Cele mai bune 5 rețete

Odată cu venirea toamnei afară se face din ce în ce mai frig, iar de multe ori un ceai este perfect pentru a te încălzi în timp ce admiri peisajul mirific al acestui anotimp. Ziarul de Iași a făcut un top 5 ceaiuri must-have care, pe lângă un gust minunat, au și beneficii extraordinare pentru sănătate.

1. Ceaiul de mere

Nu se poate intra în toamnă fără un ceai de mere fierbinte. Fructe uscate, aromate și gustoase. Eventual cu scorțișoară. Și cea mai bună veste? Dacă nu vreți să îl cumpărați, puteți să îl preparați în propria voastră bucătărie. Ceaiul de mere este recunoscut datorită beneficiilor pe care le oferă pentru sănătate. Este o băutură caldă și liniștitoare, care poate fi grozavă pentru tine și dacă vrei să slăbești sau doar vrei să te simți mai bine și să rămâi sănătos în timpul iernii. Se poate prepara și cu bucăți de mere proaspete, un pliculeț cu ceai negru obișnuit și câteva mirodenii.

2. Ceai negru cu semințe de dovleac

Dovleacul este simbolul toamnei prin excelență, de la plăcinte cremoase cu dovleac până la pâine, produse de patiserie sau brioșe cu dovleac proaspăt scoase din cuptor.

Ei bine, dovleacul merge de minune cu un ceai negru delicios.

Se amestecă dovleacul cu condimente aromate, cum ar fi nucșoară, cuișoare, scorțișoară, ienibahar și ghimbir. Rezultatul este o ceașcă bogată, îndrăzneață și gustoasă.

3. Masala Chai

Masala chai este o băutură realizată prin înmuierea ceaiului negru în lapte și apă cu ierburi aromatice și condimente. Băutura, originară din India, a atins popularitate la nivel mondial și se găsește acum în multe cafenele și ceainării. În mod tradițional, aceste băuturi sunt făcute cu bucăți de cardamom verde, batoane de scorțișoară, cuișoare măcinate, ghimbir măcinat și boabe de piper negru într-un decoct cu frunze de ceai negru. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel