Bruno Vespa, cel mai important jurnalist din Italia, promovează vinurile românești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Bruno Vespa, gazda show-lui Porta a Porta de pe RAI 1, cel mai important jurnalist al Italiei, a devenit de luni seară un ambasador al vinurile românești.

Vespa a fost invitat special la o degustare de vinuri ce a fost organizată de Ambasada României in Italia și la care au participat șapte crame importante din țara noastră.

Peste o sută cincizeci de persoane au avut ocazia să guste din 60 de feluri de vinuri de la Domeniile Averești, Domeniul Bogdan, Jidvei, SERVE, Gramofon Wine, Viticola Sarica Niculițel & Crama De Matei.

„Vinul românesc nu este doar un produs comercial, ci este un ambasador al culturii și istoriei noastre, a spus invitaților săi ambasadorul României în Italia, excelența sa Gabriela Dancău. Fiecare strop de vin din paharul nostru poartă cu el amintirea unui pământ bogat in tradiții și înnobilat de hărnicia producătorilor noștri. Noua industrie românească a vinurilor, în care s-a investit mult în ultimii 15 de ani, produce vinuri excelente. Cele premium, mai ales, pot fi așezate onorabil alături de vinurile italiene, spaniole sau franceze. Aceasta este nișa de pe piața italiană în care cred că vinurile noastre au șanse mari. Și acest fapt ne-a fost confirmat de somelierii, directorii de restaurante Michelin și distribuitorii care au fost prezenți la evenimentul nostru și care au fost impresionați mai ales de vinurile din soiurile autohtone românești, necunoscute până acum pe piața italiană”, a declarat Ambasadoarea României în Republica Italiană, Gabriela Dancău.

Printre invitați, pe lângă Bruno Vespa, au fost si bucătari chefi stelați Michelin, somelieri, parlamentari italieni, importatori de vinuri și reprezentanți HORECA din peninsula.

Evenimentul a fost susținut de fondatoarea “Wines of Romania” Marinela Ardelean care este și ambasador al programului „Deschidem vinul Românesc”. Sala de protocol și grădina Ambasadei României la Roma au fost neîncăpătoare pentru degustătorii care au avut doar cuvinte de laudă pentru  producătorii români care au știut sa își prezinte podgoriile și soiurile alese. Bruno Vespa, împreună cu influencer-ii prezenți la eveniment au viralizat povestea vinului românesc dar și povestea României si a tradițiilor noastre, Ambasada României la Roma câștigând astfel un nou grup de „ambasadori” ai vinului românesc.

Bruno Vespa este cel care acum câteva săptămâni a adunat toate televiziunile concurente din Italia, pentru prima oară în istorie, într-un singur loc, pe Altarul Națiunii, pentru un interviu de câteva ore cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel