Bruce Willis, prima celebritate care folosește o clonă digitală pentru a apărea în filme
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Bruce Willis
foto: Facebook, Bruce Willis
Actorul Bruce Willis devine prima celebritate care folosește o clonă digitală, pentru a apărea în filmele de la Hollywood. Actorul numește această tehnologie o mare oportunitate de a ne întoarce în timp. Iată detaliile!

Legenda filmelor de acțiune Bruce Willis tocmai a devenit primul actor de la Hollywood care și-a vândut drepturile privind posibilitatea de a avea un „geamăn digital” firmei americane Deepcake, potrivit The Telegraph. Cu ajutorul tehnologiei deepfake, Willis și-a oferit asemănarea pentru a fi folosită pe ecran în cadrul unor proiecte viitoare, după ce anul trecut a avut prima sa experiență cu manipularea media digitală într-o reclamă pentru serviciul de telefonie rusesc, MegaFon. Tehnologia deepfake permite utilizarea asemănării unei persoane pentru a fi suprapusă peste un alt individ.

Prin utilizarea învățării automate și a inteligenței artificiale, este acum posibil să se creeze un „geamăn” vizual și audio al unei persoane în videoclipuri. Deși abilitatea de a recrea o persoană atât de aproape perfect ridică câteva întrebări de ordin etic, tehnologia a fost deja utilizată deja în universul Star Wars, în Rogue One: A Star Wars Story, precum și în The MandalorianSeason 2. În 2021, Willis i-a dat permisiunea lui Deepcake pentru a apărea într-o reclamă, permițând ca fața sa să fie „transplantată digital pe un alt interpret”. Acum, actorul a vândut în mod oficial drepturile asupra chipului său pentru a fi practic „angajat” de Deepcake pentru producții viitoare. Recent, actorul în vârstă de 67 de ani a făcut public diagnosticul său de afazie, care este descrisă ca o tulburare de limbaj care provoacă probleme la citire, ascultare și vorbire. El și familia sa au făcut un anunț, în luna martie, care spunea că Willis se va „retrage” din actorie după peste patru decenii de filme, ceea ce nu a fost o decizie ușoară pentru star. Cu ajutorul tehnologiei deepfake, Willis a reușit să facă un cameo într-o reclamă rusească abia anul trecut, fără să fi pus vreodată piciorul pe un platou de filmare. Referitor la experiența sa cu Deepcake, Willis a declarat:

„Mi-a plăcut precizia cu care a ieșit personajul meu. Este un mini-film în genul meu obișnuit de comedie de acțiune. Pentru mine, este o mare oportunitate de a mă întoarce în timp. Datorită apariției tehnologiei moderne, chiar și atunci când mă aflam pe un alt continent, am putut să comunic, să lucrez și să particip la filmări. Este o experiență foarte nouă și interesantă, iar eu mulțumesc întregii noastre echipe.”Bruce Willis, celebru pentru rolurile memorabile din filme.

Cariera sa a început în anii ‘80, însă a explodat mai târziu în acel deceniu, datorită rolului său principal, alături de Cybill Shepherd, în serialul ABC „Moonlighting” şi a interpretării lui John McClane în filmul de acţiune din 1988 „Die Hard”. De-a lungul carierei sale de patru decenii, filmele lui Willis au încasat peste 5 miliarde de dolari în întreaga lume. Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting” şi „Friends”, mai notează sursa citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel