Ingrediente
- brownie cu ciocolată
- 120 gr ciocolată neagră (70% cacao)
- 60 gr unt gras
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 30 gr făină
- 10 gr cacao
- 1 priză sare
- 100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; opţional)
Cum se prepară
Stafidele şi smochinele se pun la înmuiat în apă călduţă în care puteţi adăuga, dacă doriţi, un shot de rom, scrie e-retete.ro. Se lasă până e gata aluatul. Se topeşte ciocolata pe abur. Cât vasul e încă pe abur, se adaugă treptat untul cubuleţe, amestecând până se topeşte fiecare transă. Separat, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până obţineţi o cremă galben-pal, cca 2-3 minute. Se adaugă crema de ouă peste ciocolata topită şi se amestecă uşor cu telul.
Se amestecă făina cu cacaoa şi sarea şi se încorporează în aluat, amestecând uşor cu telul. Se scurg fructele de lichid, iar smochinele se toacă mărunt. Se adaugă fructele uscate în aluat. Se unge o tavă (de 21 x 11 cm) cu unt (dacă ştiţi că tava lipeşte, puteţi să o tapetaţi cu hârtie de copt) şi se toarnă aluatul. Se nivelează, având grijă mai ales în centru unde are tendinţa să se adune mai mult. Se coace la 170 C, timp de aprox 30 minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se poate porţiona.
BONUS: Negresă de post. Cea mai simplă rețetă
Ingrediente
280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.
Cum se prepară
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema