Brownie, rețeta. Cum se prepară
Ți-e poftă de un brownie delicios? Îl poți prepara chiar tu. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- brownie cu ciocolată
- 120 gr ciocolată neagră (70% cacao)
- 60 gr unt gras
- 2 ouă
- 150 gr zahăr
- 30 gr făină
- 10 gr cacao
- 1 priză sare
- 100 gr fructe uscate (50 gr stafide brune + 50 gr smochine uscate; opţional)
Cum se prepară
Stafidele şi smochinele se pun la înmuiat în apă călduţă în care puteţi adăuga, dacă doriţi, un shot de rom, scrie e-retete.ro. Se lasă până e gata aluatul. Se topeşte ciocolata pe abur. Cât vasul e încă pe abur, se adaugă treptat untul cubuleţe, amestecând până se topeşte fiecare transă. Separat, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul până obţineţi o cremă galben-pal, cca 2-3 minute. Se adaugă crema de ouă peste ciocolata topită şi se amestecă uşor cu telul.
Se amestecă făina cu cacaoa şi sarea şi se încorporează în aluat, amestecând uşor cu telul. Se scurg fructele de lichid, iar smochinele se toacă mărunt. Se adaugă fructele uscate în aluat. Se unge o tavă (de 21 x 11 cm) cu unt (dacă ştiţi că tava lipeşte, puteţi să o tapetaţi cu hârtie de copt) şi se toarnă aluatul. Se nivelează, având grijă mai ales în centru unde are tendinţa să se adune mai mult. Se coace la 170 C, timp de aprox 30 minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se poate porţiona.
BONUS: Negresă de post. Cea mai simplă rețetă
Ingrediente
280 g făină
240 ml apă
250-280 g zahăr
100 g cacao pudră
80-100 ml ulei
1 linguriță de sare
2 fiole esență de vanilie
1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
OPȚIONAL: zahăr pudră pentru decorat.
Cum se prepară
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News