Brownie cu fulgi de ovăz la microunde, o rețetă rapidă și sănătoasă
Brownie-ul este unul dintre cele mai populare deserturi din lume, pe care îl poți prepara într-un mod sănătos și, astfel, îți poți satisface pofta de dulce fără regrete.
În multe restaurante găsim acest desert extrem de popular. Având ciocolata în rol principal, brownie-ul este un blat dens care se potrivește de minune cu înghețata de vanilie. Cu toate acestea, dacă avem o poftă dulce, dar vrem să evităm un aport caloric mare, există versiuni sănătoase ale acestui desert delicios.
Putem prepara un brownie de ovăz. Cu doar cinci ingrediente și fără dificultate, obținem un desert pe care îl vom mânca fără regrete.
Făina de ovăz este un înlocuitor excelent pentru făina de grâu, și, în plus, este fără gluten. În acest caz, folosind fulgi de ovăz, putem obține făină prin măcinarea lor cu un blender sau un procesor de alimente.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jrslompo
Ingrediente pentru brownie cu făină de ovăz
Cu aceste cantități, vom obține patru porții.
1/2 ceașcă de fulgi de ovăz
2 linguri de cacao pudră
1 ou
1 iaurt natural
10 picături de îndulcitor lichid
Sfat: Se pot adăuga felii de migdale, nuci pecan sau altă nucă pentru decor.
Prepararea brownie-ului cu făină de ovăz
Într-un blender, adăugăm fulgii de ovăz și îi măcinăm până obținem o făină.
Apoi, adăugăm cacao, oul, iaurtul și îndulcitorul. Mixăm până obținem o compoziție omogenă și lichidă.
Turnăm compoziția într-o tavă de sticlă și o introducem în cuptorul cu microunde timp de trei minute.
Servim și consumăm imediat pentru a profita de gustul proaspăt al blatului, potrivit 20minutos.es.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News