Data publicării:
Bronzul, periculos, dacă nu stai la soare când trebuie. Mihail Pautov: Radiațiile lezează ca niște gloanțe pielea noastră
Află în articol ce se întâmplă, de fapt, sub piele, când ne arde soarele.
Medicul Mihail Pautov a explicat ce se întâmplă sub pielea noastră atunci când ne arde soarele. Dacă ne dorim un bronz frumos care să nu afecteze pielea trebuie să mergem pe plajă doar la anumite ore. Radiațiile solare sunt foarte periculoase.
"Că tot am vorbit despre arsura solară, vreau să vă arăt cum arată arsura solară la suprafață. Aparent vedem un om sănătos care s-a înroșit un pic, s-a înroșit pentru că a stat la soare și soarele i-a dat acea roșeață. De multe ori comparăm roșeața asta cu sănătatea, dar haideți să vă arăt ce se întâmplă în spatele acestei roșeți. Pentru că soarele este radioactiv, iar pielea noastră este făcută să ne apere de aceste radiații, iar noi uneori ne expunem voit la aceste radiații.
Aceste radiații practic lezează ca niște gloanțe pielea noastră. Pielea se inflamează și începe să elibereze niște substanțe: leucotriene, prostaglandine histamină și toate substanțe cresc vascularizația pielii foarte mult, formează inflamația și ceea ce fac este să distrugă elastina și colagenul de sub piele, să dea senzația de rid, să provoace această necroză, iar vezicula care se formează este cea care duce în timp ulterior la acea descuamare a pielii care pare nesănătoasă, dar este efectiv o traumatizare voită a pielii.
Așa că, oameni buni, dacă vreți să vă bronzați, vă recomand să vă bronzați și să stați la soare până la ora 9:00, maxim nouă și jumătate și să vă dați cu creme cu SPF. La prânz, să vă faceți alte planuri, să dormiți să citiți și să veniți înapoi pe plajă și să vă bronzați după ora patru și jumătate sau cinci. Aveți grijă de voi, de pielea voastră și faceți alegeri corecte." a explicat Mihail Pautov la Antena 1.
Masca minune, care va reduce ridurile din jurul ochilor: rezultatul vizibil la două zile de la aplicare
Puteți face chiar acasă o mască super eficientă, care șterge ridurile, petele și cearcănele de sub ochi. Aplicați masca o dată la două zile, iar efectul va fi foarte vizibil!
Pentru aceasta amestecați o lingură de unt moale cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt. Se amestecă bine cele două ingrediente.
Există două moduri de aplicare ale acestei măști. Fie înmuiați un tampon de bumbac în mască și aplicați-l pe ochi, fie întindeți un strat gros de masca în jurul ochilor. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți. Aplicați această masca de unt și pătrunjel, în mod regulat, pentru ca efectul să fie stabil. Vezi mai mult AICI.
Secretul pielii frumoase a fost dezvăluit! Ioana Marinescu, PLUSH BIO: Un ten hidratat şi luminos te face vedeta plajei
Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit la Spectacola, despre rutina de îngrijire a tenului în sezonul cald:
"E bine să ne pregătim dinaintea concediului. E foarte important este să respectăm pielea corpului la fel ca şi pielea feţei, în mod special în perioada caldă, pentru că se va deshidrata. Şi, de ce nu, pentru că trebuie să fim vedeta plajei! O piele sănătoasă înseamnă să nu fie aspră, să nu fie rugoasă ci elastică şi tonică şi, dacă se poate, şi puţin bronzată. Doar că expunerea la soare trebuie să fie făcută înţelept, cu moderaţie. Pentru că fotoîmbătrânirea este una dintre problemele majore pe care le aduce trecerea de la un an la altul. E nevoie să îngrijim pielea, în special vara, prin adiţie de creme care să hidrateze, să hrănească, pentru că soarele e un inamic de temut. Să nu uităm de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt nişte "mici luptători" cu radiaţiile solare, practic stimulează pielea să se protejeze singură. Aceşti antioxidanţi trebuie, şi ei, aduşi pe piele. E important şi să avem un control al sebumului. Din cauza căldurii, tenul este obligat să secrete mai mult sebum decât de obicei. Şi atunci trebuie, cumva, să controlăm şi această secreţie de sebum pentru că un dezechilibru poate să usuce prematur pielea." Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News