Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Broccoli pane, super crocanți, se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei. Sursa foto: freepik.com
Broccoli pane, super crocanți, se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei. Sursa foto: freepik.com

Cea mai bună idee pentru a găti broccoli este să-i faci în cuptor, deoarece leguma va avea o aromă mai intensă și va fi mult mai apetisantă. 

Așadar, dacă nu știi ce să servești la prânz, cină sau ca aperitiv, îți recomandăm  această rețetă și te asigurăm că nu vei regreta. Nu te vei plictisi niciodată să mănânci broccoli, pregătiți după această rețetă.

Ce se întâmplă dacă decizi să ții o dietă? Cu siguranță nu va trebui să renunți la această rețetă, fiind un preparat extrem de ușor și sănătos. În plus, pregătirea este deosebit de ușoară și rapidă. Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 20 de minute, timp total -  35 de minute, porții - 5.

Ingredientele de care ai nevoie:

500 grame de broccoli,

100 grame de făină,

100 grame de pesmet,

50 grame de parmezan ras,

2 ouă,

1 cățel de usturoi tocat,

busuioc, piper și sare după gust.

Tartă cu ceapă, o combinație de aluat sfărâmicios și o umplutură delicioasă

 

Ingredientele pentru sos:

2 linguri de iaurt simplu,

1 linguriță maioneză,

un strop de ulei de măsline,

pătrunjel proaspăt tocat,

sare. 

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Mai întâi, scoate buchețelele de broccoli de pe tulpină, taie-le în bucăți mai mici și pune-le într-o cratiță cu apă cu sare. Pornește aragazul, acoperă oala cu un capac și lasă buchețelele de broccoli să se înmoaie 5 minute.

Între timp făina se pune într-un vas, iar pesmetul în altul. Într-un bol se bat ouăle cu sare și piper.  Pesmetul se condimentează cu usturoiul tocat, sare, parmezan ras și busuioc.

Salată de carne cu legume, gustoasă și hrănitoare. Rețeta este simplă

Acum scurge buchețelele de broccoli și lasă-le să se răcească. Trece buchețelele de broccoli prin vasu cu făină, apoi prin bolul cu ouă, iar, la final, prin pesmet. Pune buchețelele de broccoli într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei.

La final, buchețele de broccoli se coc în cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 200°C. Într-un castron se pun iaurtul, maioneza, sarea, pătrunjelul proaspăt tocat și uleiul. Amestecă bine și sosul delicios, care va însoți broccoli, este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel