![Broccoli pane, super crocanți, se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei. Sursa foto: freepik.com Broccoli pane, super crocanți, se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei. Sursa foto: freepik.com](https://media.dcnews.ro/image/202302/w670/broccoli-pane--super-crocanti--se-fac-la-cuptor-si-nu-ai-nevoie-de-ulei_20106300.jpg)
Așadar, dacă nu știi ce să servești la prânz, cină sau ca aperitiv, îți recomandăm această rețetă și te asigurăm că nu vei regreta. Nu te vei plictisi niciodată să mănânci broccoli, pregătiți după această rețetă.
Ce se întâmplă dacă decizi să ții o dietă? Cu siguranță nu va trebui să renunți la această rețetă, fiind un preparat extrem de ușor și sănătos. În plus, pregătirea este deosebit de ușoară și rapidă. Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 20 de minute, timp total - 35 de minute, porții - 5.
Ingredientele de care ai nevoie:
500 grame de broccoli,
100 grame de făină,
100 grame de pesmet,
50 grame de parmezan ras,
2 ouă,
1 cățel de usturoi tocat,
busuioc, piper și sare după gust.
Tartă cu ceapă, o combinație de aluat sfărâmicios și o umplutură delicioasă
Ingredientele pentru sos:
2 linguri de iaurt simplu,
1 linguriță maioneză,
un strop de ulei de măsline,
pătrunjel proaspăt tocat,
sare.
Pregătirea, pas cu pas
Mai întâi, scoate buchețelele de broccoli de pe tulpină, taie-le în bucăți mai mici și pune-le într-o cratiță cu apă cu sare. Pornește aragazul, acoperă oala cu un capac și lasă buchețelele de broccoli să se înmoaie 5 minute.
Între timp făina se pune într-un vas, iar pesmetul în altul. Într-un bol se bat ouăle cu sare și piper. Pesmetul se condimentează cu usturoiul tocat, sare, parmezan ras și busuioc.
Salată de carne cu legume, gustoasă și hrănitoare. Rețeta este simplă
Acum scurge buchețelele de broccoli și lasă-le să se răcească. Trece buchețelele de broccoli prin vasu cu făină, apoi prin bolul cu ouă, iar, la final, prin pesmet. Pune buchețelele de broccoli într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu ulei.
La final, buchețele de broccoli se coc în cuptor, timp de 15 minute, la temperatura de 200°C. Într-un castron se pun iaurtul, maioneza, sarea, pătrunjelul proaspăt tocat și uleiul. Amestecă bine și sosul delicios, care va însoți broccoli, este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Știrea zilei e despre Carmen Brumă. Nimeni din presă n-a scris despre asta!
- Noi informații despre problemele navei spațiale Starliner. Ce au descoperit inginerii
- Diferența dintre Ambulanță și SMURD. Când și unde intervine fiecare. Raed Arafat, explicații din sistem/ VIDEO
- Motivul crimei de la Brăila. Ipotezele luate în calcul de anchetatori
- BANCUL ZILEI: Între vecini, la Vaslui
- Ciolacu, replică pentru Geoană: E de noaptea minții! / video
- Victorie de etapă pentru investitorul Alin Bucur. Plaja Caelia a primit „undă verde“ de la Tribunalul Constanța
- „Cazul Lasconi” se repetă în familia lui Elon Musk. Miliardarul se laudă că a dezmoștenit-o pe fiica lui trans și a declarat-o moartă. Aceasta a ripostat în presă
- Reacția unui profesor după ce un coleg a venit în fustă: Să încercăm să înțelegem de ce e supărată lumea pentru cum se îmbracă Nae la facultate
- Continuă coaliția PSD - PNL după alegeri? Alina Gorghiu: Sper să nu se supere nimeni că îndrăznesc să am această opinie / video