Data publicării:

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul unui partid politic. Oamenii legii au intervenit

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un incident alarmant a avut loc sâmbătă după-amiază la Drobeta-Turnu Severin, când un bărbat înarmat a intrat în sediul unei filiale locale a unui partid politic, provocând teamă și stupoare în rândul celor prezenți.

Conform declarațiilor oficiale ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți, bărbatul ar fi intrat în sediu și, fără să rostească vreun cuvânt, a scos un pistol pe care l-a așezat pe un scaun, privind insistent unul dintre membrii prezenți. Incidentul a generat o stare de tensiune în sediul de partid, determinând intervenția altor persoane pentru a-l scoate afară pe individ.

Conform detaliilor furnizate de IPJ Mehedinți, incidentul s-a petrecut în intervalul orar 13:00-13:40, la data de 28 septembrie. Sesizarea către poliție a fost făcută de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a relatat că în timpul în care se afla în sediul filialei politice, un bărbat necunoscut a intrat în incintă și s-a așezat lângă el. Fără a spune nimic, bărbatul a scos un pistol și l-a plasat pe scaun, comportându-se într-un mod ostentativ și provocator. Persoana care a făcut plângerea a descris cum individul l-a privit intens, sugerând o încercare de intimidare.

Tensiunea creată de această situație a fost gestionată de un alt bărbat de 50 de ani, aflat și el în sediu, care a reușit să-l scoată pe individ afară din clădire. Evenimentul a fost raportat imediat autorităților, iar polițiștii din Drobeta-Turnu Severin au demarat investigațiile.

Reținerea suspectului și acuzațiile

În urma anchetei efectuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Biroului de Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică, suspectul a fost identificat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 38 de ani, tot din Drobeta-Turnu Severin. Conform autorităților, acesta este cercetat pentru infracțiunile de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. După reținerea sa pentru 24 de ore, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, cu propunerea unei măsuri preventive.

Într-o declarație oficială, IPJ Mehedinți a explicat circumstanțele intervenției: „La data de 28 septembrie a.c., ora 17,00, Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată prin plângere de un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, în intervalul orar 13,00-13,40, în timp ce se afla în sediul unei filiale locale a unui partid politic, în incinta locației ar fi intrat un bărbat care s-ar fi așezat lângă acesta, după care ar fi scos un pistol pe care l-ar fi pus pe scaun și ar fi început să privească insistent persoana care a sesizat evenimentul.”

Această relatare subliniază gravitatea incidentului, sugerând că bărbatul nu a intrat întâmplător în sediul politic, ci a urmărit o formă de intimidare deliberată. Deși nu au fost trase focuri de armă și nimeni nu a fost rănit, amenințarea implicită și prezența armei într-un spațiu politic au ridicat îngrijorări semnificative privind securitatea publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel