România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Mircea F. Cristian | Publicat pe: 19 feb, 07:38
Brit Awards 2020 - Lista completă a premiilor
Brit Awards 2020
Brit Awards 2020 a avut loc marţi seară la O2 Arena din Londra, iar show-ul a putut fi vizionat în acest an şi pe YouTube.

Cea de-a 40-a gală Brit Awards a fost prezentată de actorul britanic de comedie Jack Whitehall, ale cărui interacţiuni amuzante din pauzele show-ului cu cântăreaţa Lizzo au făcut deliciul spectatorilor prezenţi la eveniment, marii învingători au fost cantautorul scoţian Lewis Capaldi, care a triumfat la categoriile "cântecul anului" ("Someone You Loved") şi "cel mai bun artist debutant", şi rapperul londonez Dave, care s-a impus la categoria-regină, "albumul britanic al anului", cu materialul discografic "Psychodrama".

Premiile Brit sunt decernate de Industria Fonografică Britanică (British Phonographic Industry) şi recompensează cele mai populare creaţii lansate pe parcursul anului precedent de industria muzicală din Marea Britanie.

Gala Brit Awards a fost organizată în premieră în 1977, dar a devenit un eveniment anual abia în 1982, odată cu cea de-a doua sa ediţie, amintește Agerpres.

Considerată cea mai importantă gală muzicală din Marea Britanie, Brit Awards a reprezentat de-a lungul anilor spaţiul în care s-au petrecut unele dintre cele mai notabile evenimente din cultura brit-pop, precum ultima apariţie publică a lui Freddie Mercury, mesajul de protest adresat de Jarvis Cocker lui Michael Jackson, disputa publică dintre trupele Oasis şi Blur, rochia purtată de Geri Halliwell care imita drapelul britanic şi momentul în care un membru al grupului Chumbawamba a aruncat o găleată cu cuburi de gheaţă peste politicianul galez John Prescott, care deţinea în acel moment funcţia de vice-premier al Marii Britanii.

Toate aceste momente s-au petrecut în anii 1990, când gala Brit Awards avea reputaţia unui eveniment "puţin cam haotic, imprevizibil şi, uneori, anarhic", criticii reproşându-i că şi-a pierdut de atunci simţul critic şi că "a evoluat spre o ceremonie mai rafinată şi aseptică".

Lista completă a premiilor Brit Awards 2020:Albumul britanic al anului - "Psyhodrama" (Dave)

Cântecul anului - "Someone You Loved" (Lewis Capaldi)

Artist solo britanic - Stormzy

Artistă solo britanică - Mabel

Grup britanic - Foals

Cel mai bun artist debutant - Lewis Capaldi

Artist solo internaţional - Tyler, The Creator

Artistă solo internaţională - Billie Eilish

Trofeul Rising Star - Celeste

Producătorul britanic al anului - Fred Again.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro