Data actualizării:
Data publicării:

Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă. Sursa - pixabay.com
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă. Sursa - pixabay.com

Ai gustat vreodată brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată!

Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară și veți dori să le mâncați în fiecare zi. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.

 

Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:

240 grame de făină,

125 ml ulei,

10 grame praf de copt,

1 linguriță de extract de vanilie,

3 ouă,

125 ml lapte,

½ linguriță de sare,

125 de grame de zahăr.

 

Procedura de preparare

 

Spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu un mixer electric, împreună cu zahărul. După ce obțineți o consistență netedă, adăugați uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecați cu un tel.

Apoi cerneți făina, praful de copt și sarea. După ce le-ați cernut, adăugați pulberile în amestecul de ouă.

Fără smântână, fără zahăr, fără lapte! Înghețata recomandată de nutriționiști are doar 60 de calorii pe porție

 

Uniformizați totul cu mixerul până obțineți un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătiți formele de brioșe și ungeți-le cu puțin ulei. Turnați aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpleți trei sferturi.

Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când dulciurile sunt gata, scoteți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate.

Omletă de vinete: o pregătești în cel mai scurt timp și este delicioasă

Aceste mici delicii se pretează la mai multe ocazii. Savurați-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare.

Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Sunteți gata să le gustați? Aroma lor va depăși cu mult așteptările dumneavoastră. Poftă bună!

Vezi și:

Adaugă puțin bicarbonat în vin: o tehnică simplă despre care toată lumea ar trebui să știe

Bicarbonatul de sodiu obișnuit poate reduce aciditatea vinului și nu numai. Uneori, când alegeți un vin de o marcă necunoscută, nu este întotdeauna posibil să ghiciți ce gust va avea. Și dacă vinul este prea acru? 

Violetele de pe pervaz vor înflori mereu. Trucul cu apă fierbinte

Nu toată lumea știe că bicarbonatul de sodiu obișnuit poate reduce semnificativ aciditatea vinului.

Potrivit experților, mulți producători de vin folosesc această tehnică de mult timp. Când băutura se dovedește a fi foarte acidă, se adaugă o cantitate mică de bicarbonat: un sfert de linguriță la un litru de vin.

În niciun caz nu abuzați de bicarbonat, deoarece mai multă pulbere poate strica complet gustul băuturii.

Plăcintă cremoasă cu mere. Toate gospodinele caută această rețetă

Dacă vreți să știți cum să distingeți vinul adevărat de unul fals, atunci și bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta. Nu doar că este capabil să neutralizeze aciditatea vinului, dar este adesea folosit pentru a-i testa calitatea.

Turnați o cantitate mică de vin într-un pahar curat și adăugați o linguriță de bicarbonat. Dacă băutura nu și-a schimbat culoarea, este falsă. Vinul natural devine albastru, când se adaugă bicarbonat.

BONUS. Adăugați suc de morcovi în lapte și preparați o brânză delicioasă, cu 85 de calorii. O veți face mereu

Dacă vreți să încercați o mâncare neobișnuită, pe care nimeni nu a mai gustat-o, o idee bună ar fi să aduceți pe masă brânză de morcovi.

Vă oferim rețeta unui preparat neobișnuit, dar care va oferi o mulțime de satisfacții. În plus, se pregătește ușor din doar trei ingrediente, care sunt disponibile în orice casă.

De fapt, pe lângă morcovi, veți avea nevoie de lapte și iaurt. Acestea sunt alimente bogate în vitamina D și calciu, esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a dinților.

Morcovii, pe de altă parte, ajută la reglarea funcțiilor intestinale. Apoi, au o concentrație mare de Vitamina C, care nu se limitează doar la creșterea sistemului imunitar.


Pieptul de pui e încă congelat? Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă 

Morcovii au și o acțiune antioxidantă, care contracarează atât radicalii liberi, cât și îmbătrânirea celulară. Beta-carotenul și vitamina A mențin vederea sănătoasă, în timp ce fibrele și carotenoizii scad nivelul colesterolului din sânge.

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 10 minute, timp de așteptare -  4-5 ore, timp total -  aproximativ - 5 ore, porții - 10 felii, calorii - 85 pe felie.

Ingrediente:

1 litru de lapte,

200 ml iaurt natural,

2 morcovi mari,

praf de sare.

Pregătirea rețetei

Mai întâi, puneți laptele la fiert într-o cratiță. Între timp, dați morcovii prin răzătoare, asezonați-i cu sare și stoarceți-i bine pentru a obține sucul.

Când laptele dă în clocot, se adaugă sucul de morcovi și iaurtul. Amestecați continuu cu o lingură de lemn și lăsați să fiarbă 10 minute.


Desert franțuzesc din ciocolată: fără făină, fără ouă și fără smântână

Apoi opriți aragazul, acoperiți oala cu un capac și lăsați compoziția să se odihnească 10 minute. Strecurați, apoi, amestecul pentru a îndepărta zerul și puneți-l într-o pânză. La final, puneți ceva greu peste brânză și mai lăsați-o să se odihnească 4-5 ore. La final, serviți brânza pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel