Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Sursa - pixabay.com
Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid. Sursa - pixabay.com
Un mic desert ușor de preparat și extrem de rapid sunt brioșele de portocale.

Este posibil să pregătiți rețeta de brioșe cu portocale în puțin peste un minut. Brioșele vor avea o aromă delicată și textură moale.

 

Iată ingredientele pentru 12 brioșe: 

150 grame de zahăr,

270 grame de făină,

8 grame praf de copt,

150 ml lapte,

80 ml ulei de floarea soarelui,

2 ouă,

30 ml suc de portocală,

sare,

coaja de la o portocală,

zahăr pudră pentru garnitură,

12 lingurițe de gem de portocale.

 

 

Pregătirea pas cu pas

 

Într-un bol, se pun ouăle, praful de sare, zahărul și amestecați cu un mixer manual. Se adaugă apoi laptele și uleiul și se amestecă în continuare. Ulterior, se toarnă sucul și coaja de portocală.

Amestecați energic cu mixerul manual. Apoi încorporați praful de copt și făina. Se recomandă adăugarea pulberilor în 2 etape, amestecând energic.

Odată ce aluatul este gata, pregătiți formele de brioșe. În fiecare formă, turnați câte o lingură de aluat, iar deasupra câte o linguriță de gem de portocale. Formele de brioșe se pun pe o tavă, care se dă la cuptor.

Plăcintă rustică cu dovlecei: doar puneți torul în tigaie și aperitivul e gata. Rapid, ușor și gustos!

Coaceți brioșele într-un cuptor care a fost deja încălzit la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute.

Când brioșele sunt gata, le scoateți din cuptor, dar nu înainte de a face testul cu scobitoarea. La final decorați suprafața fiecărei brioșe cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

BONUS. Cele mai ieftine cornulețe cu gem: fără lapte, fără ouă și fără unt

 

Când frigiderul este aproape gol, dar ți-e poftă de ceva dulce, poți coace cornulețe incredibil de delicioase, umplute cu dulceața din cămară. 

 

Ingrediente pentru aluat (16 cornulețe):

apă - 100 ml,

făină de grâu - 330 grame,

ulei de floarea soarelui - 100 ml,

zahăr - 2 linguri,

praf de copt - 1 linguriță.

Pentru umplutură -  dulceața preferată.

 

Modul de preparare

 

Într-un castron, combinați apa și uleiul. Adăugați zahărul. Amestecați bine pentru a dizolva zahărul. Urmează apoi făina și praful de copt. Frământați bine aluatul, care trebuie să fie elastic și moale. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

Cum să încălzești pastele, pentru a le savura a doua zi: patru moduri, dezvăluite de bucătari

După ce timpul a expirat, frământați din nou aluatul. Întindeți apoi aluatul într-un cerc de aproximativ 2 mm grosime. Tăiați aluatul în triunghiuri (asemănător cu principiul tăierii pizza). Ar trebui să aveți 16 bucăți.

Întindeți umplutura pe partea mai groasă a triunghiului și rulați-l spre interior. Puteți folosi orice dulceață sau chiar fructe din compot. 

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade și așezați cornulețele pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Coaceți cornulețe 30 de minute. Poftă bună!

 

BONUS. Pandișpan cu lapte, gata în jumătate de oră: este moale și fraged

 

Pandișpanul cu lapte, preparat după această rețetă, este fraged și moale și nu necesită un număr mare de ingrediente.

Pentru a face o pandișpanul cu lapte aveți nevoie de:

2 ouă,

un praf de sare,

10 grame de zahăr vanilat,

120 ml de lapte,

40 grame de făină,

1 linguriță de praf de copt.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare, timp de cinci minute, până se formează o compoziție pufoasă și ușoară. Laptele se fierbe, împreună cu untul.

Într-un bol se amestecă făina cu praful de copt. Adăugați jumătate din făină în bolul cu ouă și mixați  până la omogenizare.

Dulceață de smochine, preparată acasă, cu puțin zahăr: este aromată și senzațională

Ulterior, se adaugă laptele fierbinte cu unt. Adăugați și cealaltă jumătate de făină. Bateți din nou până la omogenizare.

O formă de copt se unge cu unt și se toană aluatul. Coaceți pandișpanul la 180 de grade, timp de 20 de minute. Serviți o felie din acest pandișpan fraged alături de o ceașcă de cafea aromată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel