Brioșe cu cafea și ciocolată într-o ceașcă: un desert senzațional, preparat în cuptorul cu microunde 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Brioșe cu cafea și ciocolată într-o ceașcă, un desert senzațional, preparat în cuptorul cu microunde. Sursa - pixabay.com
Brioșe cu cafea și ciocolată într-o ceașcă, un desert senzațional, preparat în cuptorul cu microunde. Sursa - pixabay.com
Brioșele de cafea și ciocolată la ceașcă se prepară în doar 15 minute, fiind opțiune excelentă atât pentru micul dejun, cât și pentru un desert delicios la finalul cinei.  

Toate ingredientele se amestecă se pun în cuptorul cu microunde. Ce poate fi mai ușor?! Brioșele de cafea și ciocolată la ceașcă pot fi preparate chiar și la serviciu.

Ingrediente:

100 grame de făină,

30 grame de cacao,

10 grame de cafea instant,

40 grame de zahăr,

50 ml lapte,

1 ou,

50 grame de unt,

5 grame de zahăr vanilat,

5 grame de praf de copt,

10 grame de zahăr pudră.

 

Metoda de gătire

 

 

Cerneți făina printr-o sită, adăugați cacao, cafeaua instant, zahărul vanilat, praful de copt și amestecați. Topiți untul într-o baie de apă sau la cuptorul cu microunde și adăugați-l în aluat. Bateți oul cu zahărul până se omogenizează, adăugați laptele și amestecați-le ușor în aluat.

Clătite de post, fără ouă și fără lapte: rețeta unui desert ușor și delicios

După consistență, aluatul ar trebui să fie ca o smântâna groasă. Ungeți interiorul ceștilor cu unt și turnați aluatul. Nu umpleți ceașca, deoarece aluatul va crește în timpul gătirii. Prin urmare, trebuie să umpleți recipientele  aproximativ 2/3.

Puneți ceștile în cuptorul cu microunde la putere maxima pentru 3 minute. Poate dura mai mult în funcție de cuptorul cu microunde. Prin urmare, pregătirea desertului trebuie verificată cu  o scobitoare, care trebuie să rămână uscată. Stropiți brioșele cu zahăr pudră și serviți-le calde. Poftă bună!

 

Ciocolată Bounty, făcută în casă din trei ingrediente: un răsfăț rapid, ușor și delicios

 

Ciocolata Bounty este cu adevărat un deliciu, mai ales dacă îți place nuca de cocos. Cu toate acestea, producătorii adaugă în produsele lor prea multe ingrediente, care afectează negativ sănătatea noastră. De exemplu, ulei de palmier, o cantitate imensă de zahăr și alți îndulcitori și potențiatori de aromă. Îți sugerăm să gătești acasă deserturile preferate: vor fi la fel de gustoase și nu vor conține ingrediente nocive.

Este simplu să faci ciocolată Bounty acasă. Este suficient doar să amesteci toate ingredientele și să formezi ciocolata.

Ingrediente:

o cutie de lapte condensat - 350 grame,

fulgi de cocos - 350  grame.

ciocolată - 200 grame

 

Metoda de gătire

 

Amestecă laptele condensat cu fulgi de cocos. Modelează mici bile sau batoane de dimensiunea dorită. O cratiță cu apă se pune pe aragaz, iar deasupra un vas de sticlă sau de ceramică, în care vei topi ciocolata.

Clătite grecești: o rețetă simplă pentru un mic dejun delicios pentru întreaga familie

Scufundă batoanele în ciocolata topită. Poți face acest lucru cu o furculiță. Batoanele înmuiate în ciocolată se așează pe un grătar. Excesul de ciocolată se va scurge, așa că va trebui să pui sub grătarul un alt vas mai mare.

Când ciocolata s-a scurs, desertul trebuie pus în frigider. După trei ore, ciocolata este bună de savurat. Poftă bună!

 

Tortul celor trei pahare: nu vei cântări nimic și nu ai nevoie de mixer

 

Vă oferim rețeta unui tort care este simplu de preparat. Aroma sa este, la fel, de delicată ca și textura. Este un desert deosebit, care poate fi prezentat pe mesele festive. Dacă vreți să încercați această rețetă, să știți că succesul este garantat.

Ingrediente:

1 ou,

1 pahar de smântână,

1 linguriță de bicarbonat de sodiu,

2 linguri de cacao,

1 pahar de zahăr,

400 grame de lapte condensat,

un pahar de chefir,

7 linguri de ulei vegetal,

1 pahar de făină,

100 de grame de ciocolată rasă pentru decor.

 

Metoda de preparare

 

Într-un bol se pune oul, un pahar de zahărul, un pahar de chefir, 7 linguri de ulei vegetal. Folosind telul manual de bucătărie, amestecați bine ingredientele. Odată realizată această operațiune se adaugă un pahar de făină și două linguri de cacao. Continuați să amestecați, apoi frământați un aluat destul de gros.

Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi

În acest moment, adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu. O formă rotundă, cu margini detașabile, se tapetează cu hârtie de copt, atât pe baza, cât și pe pereți. Turnați aluatul înăuntru. Se coace totul la 180°C, timp de 40 de minute.

Între timp, într-un alt vas se pune smântâna și laptele condensat. Amestecați bine cu un tel. Veți obține un amestec bej crem. Scoateți tortul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Apoi scoateți-l din formă și cu tăiați-l pe orizontal în patru blaturi. 

Salată din produse disponibile în frigider: gustoasă, sățioasă și neobișnuită

Pe un platou se așează primul blat, care se unge bine cu crema pregătită. Deasupra se așează cel de-al doilea blat, care, la fel, trebuie acoperit cu cremă. Repetați procedura până ați folosit toate blaturile de tort. Ultimul strat se unge cu cremă și se decorează cu ciocolată rasă. Tortul se dă în frigider pentru aproximativ doua ore. Odată ce timpul a trecut, îl poți aduce la masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel