Data publicării:

Brigada de asasini îi "elimină fizic" pe criticii lui Putin, avertizează opozantul încarcerat Vladimir Kara-Murza

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Vladimir Kara-Murza, un opozant al regimului Putin, îi îndeamnă pe ruși să nu renunțe în urma morții subite a lui Alexei Navalny.

Vladimir Kara-Murza, un opozant al regimului Putin, îi îndeamnă pe ruși să nu renunțe în urma morții subite a lui Alexei Navalny.

Murza este un cetățean ruso-britanic care ispășește o pedeapsă de 25 de ani pentru trădare. Acesta susține că au existat două tentative de otrăvire împotriva sa.

Bărbatul de 42 de ani a fost găsit vinovat pentru că a criticat războiul Rusiei din Ucraina și a primit o pedeapsă cu închisoarea de lungă durată ca parte a unei represiuni împotriva libertății de exprimare.

Aflat în prezent în spatele gratiilor în Siberia, el a apărut joi în fața instanței prin videoconferință.

În imaginile distribuite pe rețelele de socializare, el a spus: "Le datorăm... camarazilor noștri căzuți la datorie să continuăm să lucrăm cu și mai multă putere și să realizăm lucrurile pentru care au trăit și au murit".

După prima presupusă tentativă de otrăvire, în care aproape a murit din cauza unei insuficiențe renale - Murza a fost spitalizat și plasat în comă indusă medical după o boală similară doi ani mai târziu.

Potrivit soției sale, medicii au confirmat că a fost otrăvit.

Există un "escadron al morții, un grup de ucigași profesioniști în slujba statului, a căror sarcină este de a elimina fizic opozanții politici ai regimului Putin"

El a afirmat că în cadrul Serviciului Federal de Securitate există un "escadron al morții, un grup de ucigași profesioniști în slujba statului, a căror sarcină este de a elimina fizic opozanții politici ai regimului Putin".

El a mai spus că jurnaliștii de investigație au dovezi că ofițerii FSB au participat la otrăvirea sa, că l-au atacat pe Navalny cu un agent neurotoxic în 2020 și că l-au supravegheat pe politicianul de opoziție Boris Nemțov înainte ca acesta să fie ucis în 2015.

O altă figură a opoziției încarcerată - Ilya Yashin - a afirmat, de asemenea, că Vladimir Putin a fost responsabil pentru moartea lui Navalny.

Într-o postare pe rețelele de socializare care a fost pusă în numele său, el a spus: "Nu am nicio îndoială că a fost Putin. Este un criminal de război. Navalny a fost principalul său adversar în Rusia și a fost urât de Kremlin. Putin a avut atât motivul, cât și oportunitatea. Sunt convins că el a ordonat uciderea".

Yashin a adăugat că simte "un gol negru în interior" - și a promis să vorbească chiar dacă crede că este în pericol.

Kremlinul a negat anterior orice implicare în îmbolnăvirile și decesele unor personalități din opoziție, inclusiv Navalny.

Autoritățile ruse au declarat că nu se cunoaște cauza morții lui Navalny și refuză să elibereze corpul acestuia timp de două săptămâni, în timp ce continuă o anchetă preliminară.

Familia sa a acuzat guvernul că trage de timp pentru a încerca să ascundă dovezi, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel