Brexit: May şi Corbyn, 'discuţii constructive' pentru depăşirea impasului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Brexit
Brexit
Prim-ministrul britanic Theresa May a purtat miercuri discuţii constructive cu liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, cu privire la depăşirea impasului legat de Brexit, ambele părţi demonstrând flexibilitate în abordare, a comunicat un purtător de cuvânt al biroului premierului, transmite Reuters. 

„Discuţiile de astăzi au fost constructive, ambele părţi arătând flexibilitate şi un angajament de a pune capăt actualei incertitudini cu privire la Brexit', a indicat purtătorul de cuvânt în urma reuniunii.

„Am convenit un program de lucru pentru a face astfel încât să ne ţinem promisiunile faţă de poporul britanic, să protejăm locurile de muncă şi securitatea', a adăugat el.

Tot despre 'discuţii constructive' au vorbit şi laburiştii: 'Am avut discuţii exploratorii constructive despre cum să depăşim blocajul Brexit-ului. Am convenit un program de lucru între echipele noastre pentru a explora posibilităţile de acord', a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. Din partea acestuia au fost prezenţi la discuţii liderul Jeremy Corbyn, purtător de cuvânt pentru Brexit, Keir Starmer, purtătoarea de cuvânt pentru mediul de afaceri, Rebecca Long-Bailey, şi şeful grupului parlamentar, Nick Brown.

Alături de Theresa May s-au aflat adjunctul său de-facto, David Lidington, ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, şi şeful grupului parlamentar al conservatorilor, Julian Smith.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel