BREXIT. Incitare la URĂ și violență
Autor: Tudor Curtifan | Publicat pe: 08 noi 2016, 12:49
WhatsApp
Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Marea Britanie.

Oficialul european s-a arătat îngrijorat de violența cu care presa populară britanică și parte din clasa politică au primit decizia Înaltei curți de a da Parlamentului britanic drept de veto asupra Brexitului, scrie Agerpres.

Apeluri la viol și la omor, judecători calificați drept trădători și amenințați cu spânzurătoarea: această decizie a suscitat mânia unor susținători ai Brexitului, neliniștiți de complicațiile care ar putea interveni în declanșarea divorțului de UE.

Și o parte a presei eurosceptice a reacționat violent, tabloidul Daily Mail neezitând să-i prezinte pe cei trei magistrați drept "inamici ai poporului'.

'O presă liberă trebuie să fie o presă responsabilă. Jurnalismul nu trebuie să contribuie la crearea unei atmosfere de ostilitate, de respingere și de ură', a spus diplomatul leton.

El este de părere că 'nu este o întâmplare că violența rasistă este în creștere în Regatul Unit, în timp ce chiar noi vedem exemple îngrijorătoare de intoleranță și de discursuri ale urii în ziare, online, dar și din partea responsabililor politici'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?